Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλησπέρα κύριοι.Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ο αντίπαλος σου κρατάει ένα overpair κάτι σαν βαλέδες ή και queens.Δεν μου φαίνεται σωστό παίξιμο από έναν "καλό" όπως χαρακτήρισες πάιχτη να κάνει raise στο re-raise σου,ρισκάροντας πάνω από την μισή του στάκα έχοντας straight draw ή flush draw γιατί αν δεν τον βοηθήσει το river εμείς θα παίξουμε τα ρέστα μας.Θεωρώ ότι το σωστό παίξιμο εκ μέρους σου είναι όλες σου οι μάρκες στο κέντρο του τραπεζιού.Αν δεν έχει overset είσαι αρκετά μπροστά :)

Δημοσίευση

Parxar89 έγραψε:

Καλησπέρα κύριοι.Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ο αντίπαλος σου κρατάει ένα overpair κάτι σαν βαλέδες ή και queens.Δεν μου φαίνεται σωστό παίξιμο από έναν "καλό" όπως χαρακτήρισες πάιχτη να κάνει raise στο re-raise σου,ρισκάροντας πάνω από την μισή του στάκα έχοντας straight draw ή flush draw γιατί αν δεν τον βοηθήσει το river εμείς θα παίξουμε τα ρέστα μας.Θεωρώ ότι το σωστό παίξιμο εκ μέρους σου είναι όλες σου οι μάρκες στο κέντρο του τραπεζιού.Αν δεν έχει overset είσαι αρκετά μπροστά :)

Πιστευω κανεις ενα λαθος.

Δηλαδη κατα την γνωμη σου ενας καλος παιχτης θα κανει 4ο reraise στο φλοπ με JJ QQ οπως ειπες και οχι με combodraw hand oπως 56hearts για παραδειγμα?

Αν το πιστευεις αυτο εισαι πιστευω λαθος γενικα στο τροπο σκεψεις.

Οverpair is just a pair.Ενας καλος παιχτης εκει δεν κανει ουτε με ΑΑ τετοιο action.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Parxar89 έγραψε:

Δηλαδη κατα την γνωμη σου ενας καλος παιχτης θα κανει 4ο reraise στο φλοπ με JJ QQ οπως ειπες και οχι με combodraw hand oπως 56hearts για παραδειγμα?

Οverpair is just a pair.Ενας καλος παιχτης εκει δεν κανει ουτε με ΑΑ τετοιο action.[/quote:353mpxqg]

Να αρχισω να ξανασκεφτομαι αρα αν παιζω "καλα",γιατι εγω με overpair αυτο θα εκανα.Συνεχιζω ομως να πιστευω οτι ακομα και με combodraw δεν ειναι αναγκαια τοσα raise,γιατι με ενα ασχημο river,εχεις βρεθει σε ενα φουσκωμενο pot,χωρις να εχεις τιποτα..Eπιμενω στο all-in σαν action απο μας στο flop.

Δημοσίευση

Parxar89 έγραψε:

foustouki έγραψε:
Parxar89 έγραψε:

Οverpair is just a pair.Ενας καλος παιχτης εκει δεν κανει ουτε με ΑΑ τετοιο action.[/quote:dlxoktp0]

Να αρχισω να ξανασκεφτομαι αρα αν παιζω "καλα",γιατι εγω με overpair αυτο θα εκανα.Συνεχιζω ομως να πιστευω οτι ακομα και με combodraw δεν ειναι αναγκαια τοσα raise,γιατι με ενα ασχημο river,εχεις βρεθει σε ενα φουσκωμενο pot,χωρις να εχεις τιποτα..Eπιμενω στο all-in σαν action απο μας στο flop.[/quote:dlxoktp0]

Ειμαστε σε κατασταση 200bb deep..δηλαδη αν πας all in με JJ QQ εκει τι κερδιζεις αν φας call?τιποτα..

Σκεψου λιγο πιο βαθια το θεμα και μην δινεις απλοικες απαντησεις.

Με JJ αν εισαι πισω με σετ η κεντα τελειωσες ενω με combo draw exeiw >50%.

Γενικα ειναι πολυ απλοικες οι απαντησεις σου διαβασε και τις υπολοιπες σελιδες.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Parxar89 έγραψε:
foustouki έγραψε:
Parxar89 έγραψε:

Οverpair is just a pair.Ενας καλος παιχτης εκει δεν κανει ουτε με ΑΑ τετοιο action.[/quote:39tr0sfy]

Να αρχισω να ξανασκεφτομαι αρα αν παιζω "καλα",γιατι εγω με overpair αυτο θα εκανα.Συνεχιζω ομως να πιστευω οτι ακομα και με combodraw δεν ειναι αναγκαια τοσα raise,γιατι με ενα ασχημο river,εχεις βρεθει σε ενα φουσκωμενο pot,χωρις να εχεις τιποτα..Eπιμενω στο all-in σαν action απο μας στο flop.[/quote:39tr0sfy]

Ειμαστε σε κατασταση 200bb deep..δηλαδη αν πας all in με JJ QQ εκει τι κερδιζεις αν φας call?τιποτα..

Σκεψου λιγο πιο βαθια το θεμα και μην δινεις απλοικες απαντησεις.

Με JJ αν εισαι πισω με σετ η κεντα τελειωσες ενω με combo draw exeiw >50%.

Γενικα ειναι πολυ απλοικες οι απαντησεις σου διαβασε και τις υπολοιπες σελιδες.

Εννοω να παει all-in το σετ στο φλοπ. ;) Παντως,ισως εχεις δικιο οτι απανταω πολυ απλοικα...

Δημοσίευση

Το συγκεκριμένο ποστ με έβαλε σε αρκετή σκέψη και με έκανε να αναθεωρήσω την αρχική μου απόφαση.....

Τελικά η άποψη μου είναι η εξής

κρίνοντας πρώτα από το αρχικό του ποντάρισμα πιστεύω ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά ( από ΑΑ μέχρι χ κατά την γνώμη αποκλείω τα μεγάλα ζευγάρια για το μικρό raises του) και θέλει να πάρει πληροφορίες για το χέρι σου

μετά το φλοπ και λόγο της εξέλιξης και του μεγέθους του τελικού πονταρίσματος του πιστεύω ότι τα ποιο πιθανά είναι Α6,66 ,77, 68 με 70% να έχει 68

Υ.Γ επειδή είμαι νέος στον χώρο (παίζω του τελευταίους 6 μήνες πόκερ) θέλω να χαιρετίσω και να ευχηθώ καλά κέρδη σε όλους τους χρήστες του του συγκεκριμένου χώρου

Ελπίζω να με κρίνεται με επιείκεια για την άποψη μου

:blink::blink::blink:

Δημοσίευση

Καλησπερα φιλε Φουστουκι, και γω θα συμφωνησω με οσους λενε το reraise (και για μενα μαλιστα bet-pot) pre-flop για να ξερεις κατι παραπανω. Εν ολιγοις με τετοιο bet ειναι δυσκολο να μπει με 5-6 πχ

Τωρα ετσι οπως εγινε ολα ειναι πιθανα.. αλλα με το δευτερο reraise που κανεις δεν ρωτας τι θα κανεις υστερα. Εδω που εφτασες για μενα call..

Μου φαινεται επισης πολυ πιθανο να εχει draw..

Αυτα απο μενα.

GL σε ολους.

Δημοσίευση

Γεια χαρα και απο μενα..

Χωρις να χω ιδιαιτερη ιδεα απο cash games και ποσο μαλλον τοσο deep μιας και ειμαι tournament donk (τωρα θα μου πεις γιατι ποσταρεις :) ) με σετ στο φλοπ γενικα δε νιωθω ποσο μαλλον σε head's up.

Ωστωσο εχω μια απορεια στο betting line που ακολουθεις, και εξηγουμαι.

Οταν κανεις Min raise στο 150 bet του αντιπαλου με τι σκοπο το κανεις?

Ποιες εναλλακτικες υπαρχουν στο τι θα κανει ο αντιπαλος?

Fold? Δυσκολο... εκτος αν ηταν με total air...

call? Θες πραγματι σε τετοιο φλοπ call χωρις θεση? Με ενα εκατομμυριο καρτες στο turn να σκοτωνουν το action?

All in? Moνο αυτο μπορω να φανταστω οτι θα θελα τουλαχιστον εγω αν εκανα min raise....και ισως φωναζα και YESSSS με το που μου τα γυρναγε! Αλλα ειπαμε ειμαι tournament γαιδαρος οποτε να ειστε επιεικης :)

Δημοσίευση

Το χερι δεν ειναι δικο μου για να σ πω τι και γιατι το εκανα.

Προσωπικα μετα το raise του στα 150 η κανω μεγαλο reraise και γινομαι commited η κανω flat call για 2 λογους. 1) αν ειναι cooler και εχει ετοιμη κεντα η μεγαλυτερο σετ μια καρδια στο turn θα τον κανει να φρεναρει οποτε μπορει να μην χασουμε ολη την στακα.

2) αν εχει combodraw και το turn δεν ειναι χρωμα τοτe ειμαστε πολυ μπροστα.

Αλλα παλι δεν ξερω αν εκανα απλα call εκεινη την στιγμη.Αλλο στα λογια αλλο εκεινη την στιγμη.Μαλλον μεγαλο reraise,και γινομαι commited.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Το χερι δεν ειναι δικο μου για να σ πω τι και γιατι το εκανα.

.

Αναφερομουν σε αυτον που επαιξε το χερι. Το ξερω οτι δεν ειναι δικο σου !

foustouki έγραψε:

Μαλλον μεγαλο reraise,και γινομαι commited.

Συμφωνω με αυτο.

Δημοσίευση

Δυστυχώς η ερώτησή μου για το παράδειγμα από οmaha δεν έγινε κατανοητή, ή παρερμηνεύτηκε. Πάντως κανείς δεν απάντησε. Foustouki δεν είπες κάτι διαφορετικό από εμένα. Είπα ότι δε νιώθουμε καλά με bottom σετ κι είπες ότι δεν είναι παράξενο να το πετάξουμε. Αυτό που ρώτησα είναι το γιατί.

Θα πω την άποψη μου, καθώς και πώς αυτό σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η δικιά μου απάντηση (αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι πιο ειδήμονες) είναι πως η υποκειμενική αξία του φύλλου μας αλλάζει ανάλογα με τη δράση των αντιπάλων μας και με τα λεφτά που έχουμε μπροστά μας. Το ίδιο ισχύει σαν κανόνας και στο παράδειγμά μας, αλλά και στο μεγάλο ποτ μεταξύ Νεγκράνου και Χάνσεν. Φυσικά όχι ακριβώς δράση των αντιπάλων μας, συνδυασμός των τάσεων που έχει ο καθένας τους και της δράσης τους. Άλλο να παίζουμε εδώ bottom set heads-up με loose-aggressive αντίπαλο κι άλλο με tight-passive. Στο tight-passive είμαστε auto fold εδώ κι είναι κατανοητό. Το βάθος του στακ είναι η άλλη παράμετρος. Τα μικρά ζευγάρια στο very deep holdem, ίσως από 500ΒΒ stacks και πάνω (ίσως κι από πιο χαμηλά) τα μικρά ζεύγη αρχίζουν να έχουν πιο μεγάλα reverse implied odds από ότι implied odds. Κάτι σαν το οmaha ένα πράγμα. Όσο μικρότερα τα stacks τόσο ευκολότερο το all-in μας εδώ. Όσο λιγότεροι οι αντίπαλοι τόσο ευκολότερο πάλι το all-in μας εδώ. Όσο μεγαλύτερη η δράση (πολλά απανωτά reraise) τόσο τείνουμε προς το fold γιατί το φύλλο μας είναι πιθανότατα 2nd best. Το draw εδώ αλλάζει κάπως τα πράγματα αλλά έχει να κάνει και με το πώς το παίζει ο αντίπαλος. Τέλος, όσο πιο tight και πιο passive ο αντίπαλος, τόσο πιο πολύ πάλι τείνουμε προς το fold.

Να συμπληρώσω για το draw ότι αν δεν είναι nut flush draw ή monster draw (combo straight&flush draw με ή χωρίς επαφή) δύσκολα ο αντίπαλος να πιέζει με απανωτά reraise. Από φόβο μη βρεθεί απέναντι σε μεγαλύτερο flush draw. Ο λόγος που συμφέρει να πιέσεις με το νut draw είναι ότι αν ο άλλος έχει σετ κι έρθει νωρίς το χρώμα σου δε θα το πληρωθείς ανάλογα γιατί πιθανόν να τον φοβίσει. Με το να μπουν όλα τα λεφτά στο flop μεγιστοποιείς το pot equity του φύλλου σου. Είναι πιο μεγάλου variance game, ειδικά deep stacked.

Δημοσίευση

Tα μονα draw που θα μπουν all in εκει ειναι το Α6h και το 56h..και πιστευω οτι το 2ο ειναι πολυ πολυ πιθανο..

Ελπιζω αυτος που επαιξε την παρτιδα να κανει κανενα ποστ και να μας πει τι εγινε τελικα για να δουμε τελικα το φυλλο του αντιπαλου εκτος αν θελει να το αφησει λιγο ακομα και να δει και αλλες απαντησεις.(ελπιζω να παρακολουθει την ροη των απαντησεων και να επωφεληθει που ποσταρα εδω το χερι του)

Δημοσίευση

AEL 88 έγραψε:

Συγνώμη,έχει σετάρει στο flop σε hu και συζητάμε αν θα παίξει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από all in preflop???Πραγματικά δεν καταλαβαίνω..

pes ta re AEL !! :D

pisteuw oti askopa analyete auto to xeri einai klassiki periptwsi all in apla an xaneis eisun apla atyxos...

Δημοσίευση

crackLiNg έγραψε:

AEL 88 έγραψε:
Συγνώμη,έχει σετάρει στο flop σε hu και συζητάμε αν θα παίξει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός από all in preflop???Πραγματικά δεν καταλαβαίνω..

pes ta re AEL !! :D

pisteuw oti askopa analyete auto to xeri einai klassiki periptwsi all in apla an xaneis eisun apla atyxos...[/quote:1r5iwij1]

Συγνωμη αν το αναλυω χωρις λογο απλα δεν μαρεσει να βαζω 2 στακες all in στο φλοπ φλιπαρωντας στην καλυτερη η ενω ειμαι underdog 65-35 και στην χειροτερη εχω 1 out.

Δεν λεω οτι πρεπει να το πασαρουμε ουτε ποσταρα την πασα για αυτο το λογο.

Θα προτιμουσα να κανεις ενα σχολιο για το betsizing του 4ου reraise μας παρα να μου πεις απλα call στο all in του αντιπαλου και το εχει οκ.

Δημοσίευση

στο φλοπ κανει ρεισ 16 αρα εχει κατι χαζο...αν ειχε στρειτ πιστευω 8α εκανε μικροτερο για να πληρωθει...αλλα μπορει και να το εχει απλος φοβατε το χρωμα...

του κανουμε ρι-ρεισ και απανταει κοντρα ρεις αρα κατι εχει...6-6 5h-6h 6-7 2h-3h 7-7 5-5 6h-9h

ξανα ρεις ξανα ρι-ρεις αυτος.. μπορει να εχει οβερ σετ... κεντα ετοιμη με χρωμα μπορει η να ειναι και ερ...εντελος...

τα ρεις και τα ρι-ρεις ηταν μινι...αρα και αδυναμια ή προσπαθεια για καλιτερη πληρωμη....

το πιο πιθανο ειναι οτι χανουμε σαυτο το σημειο

νομιζω πως επρεπε να κανεις call στο raise 150 να δεις τι 8α βγαλει ...αν κανεις φουλ μια χαρα αν βγαλει σκουπιδι βουτας με τσεκ ρεις η απευ8ειας all-in ....

τελικα που κατελιξα οσο εβλεπα το χερι και εγραφα το ποστ....

πασο...

χανουμε απο παρα μα παρα πολλα χερια...

το μονο που καρδιζουμε ειναι η μπλοφα....

αυτοσ μακακας ειναι και χωνει τα φραγκα του με οτιδιποτε ανεπαφο με το φλοπ...

Δημοσίευση

Mat_Delu ( $812 )

Seat 7: mitsok13 ( $773.70 )

Mat_Delu posts small blind [$2]

mitsok13 posts big blind [$4]

** Dealing down cards **

Dealt to mitsok13 [ 4d, 4c ]

Mat_Delu raises [$10]

mitsok13 calls [$8]

** Dealing flop ** [ 5c, 7h, 4h ]

mitsok13 checks

Mat_Delu bets [$16]