mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Μπορει κανεις να μου εξηγησει τι εκφραζει το Allin EV που εμφανιζεται στα γραφικα των PokerTackers? Παράθεση
africanos23 Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 To ev einai estimated value exi dio idon + kai - ..an tixon diladi makroxronia se simferi i oxi ....aspooume AA ine +ev allin parolo an xasis kapies fores to 72off ine -ev giati allin tha xasis tis perisoteres fores Παράθεση
mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 africanos23 έγραψε:To ev einai estimated value exi dio idon + kai - ..an tixon diladi makroxronia se simferi i oxi ....aspooume AA ine +ev allin parolo an xasis kapies fores to 72off ine -ev giati allin tha xasis tis perisoteres foresTi einai Estimated VAlue xerw genika,alla pws ipologizetai sta grafimata tou Holdem Manger as poume? Παράθεση
Erev0s Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου, 2009 Στο pokertracker έχει στα διαγράμματα μια επιλογή να παρουσιαστεί το διάγραμμα: Expected - Value / All-in Performance.Αυτο το διάγραμμα τι δείχνει. Έχει δυο γραμμούλες. Μια μπλε και μια πράσινη. Η μπλέ είναι η expected και η πράσινη actual won. Η Expected είναι σαν το +ΕV/-EV. Αν την στιγμή που μπαίνει all-in είσαι μπροστά σε Value τότε η μπλέ γραμμούλα πάει προς τα πάνω το ποσό που θα κέρδιζες αν έκανες αυτή την κίνηση σε αυτό το σημείο μακροπρόθεσμα και προς τα κάτω το ποσό του all-in σου όποτε μπαίνεις all-in και είσαι πίσω. (Π.χ Έχεις ΑΑ vs. KK με stack $100 και γίνεται το all-in. Η μπλέ γραμμούλα θα πάει πάνω 200$ σε αυτή την περίπτωση μιας και είσαι +EV. Αν είχες εσύ το ΚΚ θα ήταν προς τα κάτω -$100 μιας και είσαι -EV εκεί).Αν συγκρίνεις τις δυο γραμμές Expected Winning και Actual Winnings θα δεις ότι σε γενικές γραμμές οι δυο γραμμές ειναι κάπως ίδιες όμως υπάρχουν φορές που η μια ανεβαίνει και η άλλη κατεβαίνει.Όταν για παράδειγμα βάζεις τα λεφτά σου σε μια κατάσταση στην 1,500η παρτίδα σου και είσαι μπροστα στις πιθανότητες θα δεις την μπλε γραμμούλα (Expected) να ανέβει προς τα πάνω το ποσό που θα κέρδιζες. Όμως χάνεις την παρτίδα για κάποιο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι η πράσινη γραμμούλα (Actual Winnings) θα πάει προς τα κάτω το ποσό που έχασες.(ΑΑ vs KK παράδειγμα. Η μπλέ θα ανέβει +$200 αλλά επειδή έχασες η πράσινη θα πέσει -$100)Το ίδιο συμβαίνει αλλά αντίθετα όταν έιμαστε πίσω εμείς σε μια παρτίδα αλλά την κερδίζουμε.. Η μπλε γραμμούλα (Expected) κατεβαίνει προς τα κάτω το ποσό που είχαμε οταν κάναμε all-in, αλλά ανεβαίνει η πράσινη (Actual) το ποσό που κερδίσαμε τελικώς. (KK vs AA παράδειγμα όπου η μπλέ θα πέσει -$100 αλλά επειδή τώρα σταθήκαμε εμέις τυχεροί η πράσινη θα ανέβει +$200).Μακροπρόθεσμα σε πάρα πολλές παρτίδες (θέλετε ένα δείγμα 300.000 τουλάχιστον) θα δείτε το πόσο της Expected γραμμούλα με το ποσό της Actual Winnings γραμμούλα να πλησιάζουν η μια την άλλη. Αλλιώς πάντα σχεδόν η Expected γραμμή θα είναι παραπάνω από τα Actual Winning (Εκτός σπάνιων περιπτώσεων σε δείγματα τον πολύ 10.000-13.000 παρτίδων το μέγιστο το έχω δει).Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι και στο Hold' em Manager. Παράθεση
Dusan Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Να ρωτήσω κάτι?Σε δείγμα 50,000 χεριών η γραμμή actual won είναι πιο πάνω από τη γραμμή expected to win.Αυτό σημαίνει ότι είμαι πιο τυχερός κ έχω κερδίσει περισσότερα απ'όσα έπρεπε? Παράθεση
Erev0s Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Dusan έγραψε:Να ρωτήσω κάτι?Σε δείγμα 50,000 χεριών η γραμμή actual won είναι πιο πάνω από τη γραμμή expected to win.Αυτό σημαίνει ότι είμαι πιο τυχερός κ έχω κερδίσει περισσότερα απ'όσα έπρεπε?Αν το πρόγραμμα έχει σωστά τον αλγόριθμο (ορισμένες φορές έχουν γίνει μπλεξίματα με αυτό το συγκεκριμένο διάγραμμα, αλλά έστω ότι λειτουργεί άψογα), τότε πρακτικά σημαίνει ότι σε αυτή την περίοδο είχες μια δόση τύχης τις στιγμές που έμπαινες all-in. Θα ισοσταθμιστεί στο μέλλον, ειδικά αν η πλειοψηφία των στιγμών σου είναι σε καταστάσεις 55-45 ή 60-40. Επίσης σημαντικό ρόλο για αυτό είναι αν ήταν 3-way pots σε κάποιες από αυτές τις καταστάσεις που κέρδισες. Εκεί η πράσινη ανεβαίνει αρκετά αλλά η μπλέ πέφτει απλά το 1/3 ας πούμε τσαπατσούλικα.Δηλαδή υπήρξαν στιγμές που ήσουν πίσω αλλά κέρδισες με λίγα λόγια πέραν του μακροπρόθεσμα αναμενώμενου σε αυτή την περίοδο. Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Εμένα με χρωστάει πολλά πάντως αυτή η πράσινη αχνή γραμμούλα του HEM....αααατιμή Καλά ήταν όταν ήταν ανάποδα Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Erev0s έγραψε:Αλλιώς πάντα σχεδόν η Expected γραμμή θα είναι παραπάνω από τα Actual Winning (Εκτός σπάνιων περιπτώσεων σε δείγματα τον πολύ 10.000-13.000 παρτίδων το μέγιστο το έχω δει).Αυτό πως το συμπεραίνεις; Μάλλον αυθαίρετο μου ακούγεται. Για να ισχύει αυτό, θα πρέπει ή το πρόγραμμα να έχει πρόβλημα ή το online poker να είναι rigged. Εγώ θα έλεγα χοντρικά ότι στους μισούς παίκτες θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο το Actual και στους άλλους μισούς το Expected μέχρι να συγκλίνουν.Μια ερώτηση για πιο ψαγμένους χρήστες που με βασανίζει αρκετά τον τελευταίο καιρό και θέλω την βοήθειά σας. Αν το expected value είναι σταθερα ανοδικό σημαίνει ότι αυτά τα χέρια τα έχουμε παίξει πολύ καλά ή εξαρτάται καιαπό άλλους παράγοντες και αν ναι ποιοι είναι αυτοί; Παράθεση
Vatal Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 giorgio έγραψε:Erev0s έγραψε:Αλλιώς πάντα σχεδόν η Expected γραμμή θα είναι παραπάνω από τα Actual Winning (Εκτός σπάνιων περιπτώσεων σε δείγματα τον πολύ 10.000-13.000 παρτίδων το μέγιστο το έχω δει).Αυτό πως το συμπεραίνεις; Μάλλον αυθαίρετο μου ακούγεται. Για να ισχύει αυτό, θα πρέπει ή το πρόγραμμα να έχει πρόβλημα ή το online poker να είναι rigged. Εγώ θα έλεγα χοντρικά ότι στους μισούς παίκτες θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο το Actual και στους άλλους μισούς το Expected μέχρι να συγκλίνουν.[/quote:2qrdn6bl]Ναι, προφανως δεν ισχυει κατι τετιοgiorgio έγραψε:Μια ερώτηση για πιο ψαγμένους χρήστες που με βασανίζει αρκετά τον τελευταίο καιρό και θέλω την βοήθειά σας. Αν το expected value είναι σταθερα ανοδικό σημαίνει ότι αυτά τα χέρια τα έχουμε παίξει πολύ καλά ή εξαρτάται καιαπό άλλους παράγοντες και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;Σταθερα ανοδικο expected value(all in ev) δε σημαινει απαραιτητα οτι παιξαμε τα χερια καλα. Πιθανοτατα σημαινει οτι ειμαστε nit και μπαινουμε all in μονο με nuts. Καπως υπερβολικo το τελευταιο, αλλα το bottom line ειναι οτι σταθεροτητα του all in ev μετραει περισσοτερο το ποσο nit απο το ποσο καλα παιζουμε σε all in potsΠολλοι καλοι LAG παιχτες χανουν σε all in pots γιατι πολλες φορες βαζουν τα λεφτα πισω αφου παιζουν επιθετικα με bluffs και semi-bluffs. Το δικο τους all in ev θα εχει πολλα σκαμπανεβασματα αφου χανουν στα all in pots αλλα το παιρνουν σταθερα πισω απο τα non showdown winningsΑυτα ισχυουν ομως περισσοτερο στα cash, στα sng που παιζεις φανταζομαι θα ισχυουν σε μικροτερο βαθμο Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου, 2009 Vatal έγραψε:Πολλοι κακοί LAG παιχτες χανουν σε all in pots γιατι πολλες φορες βαζουν τα λεφτα πισω αφου παιζουν επιθετικα με bluffs και semi-bluffs.FYPThelei syzhthsh bebaia alla sigoura den isxyei apolyta oti oi kaloi LAG paiktes mpainoun se all-in pots san underdogs. Sta ypoloipa pou eipes symfwnw 100% Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου, 2009 Αυτό ακριβώς εννοούσα Vatal. Άρα λοιπόν, με το expected value(all in ev) σε συνδυασμό με το no showdown winnings (όπου δεν υπάρχει allin luck factor) έχω το συνολικό expected value απαλλαγμένο από το allin luck. Σωστό, ή μου διαφεύγει κάτι;EDIT: Μου διαφεύγει σίγουρα το showdown χωρίς allin. Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Erev0s έγραψε:Π.χ Έχεις ΑΑ vs. KK με stack $100 και γίνεται το all-in. Η μπλέ γραμμούλα θα πάει πάνω 200$ σε αυτή την περίπτωση μιας και είσαι +EV. Αν είχες εσύ το ΚΚ θα ήταν προς τα κάτω -$100 μιας και είσαι -EV εκεί).Η μπλε θα πάει πάνω 200 ή 160(80%*200)?Ακόμα δεν έχω καταλάβει σε παρτίδες χωρίς allin, η All-in EV απλά ακολουθεί την Actual? Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Johnny22 έγραψε:Erev0s έγραψε:Π.χ Έχεις ΑΑ vs. KK με stack $100 και γίνεται το all-in. Η μπλέ γραμμούλα θα πάει πάνω 200$ σε αυτή την περίπτωση μιας και είσαι +EV. Αν είχες εσύ το ΚΚ θα ήταν προς τα κάτω -$100 μιας και είσαι -EV εκεί).Η μπλε θα πάει πάνω 200 ή 160(80%*200)?[/quote:2icicvny]Κανονικά θα πάει 160. Το PT δεν θυμάμαι πως το υπολογίζει και δεν προλαβαίνω τώρα να δω. Το holdem luck πάντως το υπολογίζει έτσι.Johnny22 έγραψε:Ακόμα δεν έχω καταλάβει σε παρτίδες χωρίς allin, η All-in EV απλά ακολουθεί την Actual?Τι νόημα έχει η allin EV σε παρτίδες χωρίς allin; Ούτως ή άλλως, στο γράφημα υπολογίζει μόνο παρτίδες που έγινε all-in. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Όπως και επισήμως έχουν πει από το PT (έχω ακούσει και διαβάσει πολλά παράπονα και για το ΗΕΜ) δεν είναι έτοιμο το allin ev graph ή τουλάχιστον δεν λειτουργεί ακόμη όπως θα έπρεπε:http://forumserver.twoplustwo.com/114/p ... ck-586885/Σημ.: ο Kraada είναι από τους moderators (δεν ξέρω αν είναι και developer) στο forum του PT. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αν το καλοσκεφτήτε σε deep stack καταστασεις είναι πρακτικά 'αχρηστο για πολλούς λόγους, οπότε στο cash δεν έχει τόσο ενδιαφέρον ουτε θα μας δώσει ποτέ κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα ισως μόνο για τα ss κ ισως δίνει κάποια συμπεράσματα μόνο για sitngos k MTT που είναι πιο συχνές οι καταστάσεις allin preflo έιτε στο flop. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 giorgio έγραψε:Μια ερώτηση για πιο ψαγμένους χρήστες που με βασανίζει αρκετά τον τελευταίο καιρό και θέλω την βοήθειά σας. Αν το expected value είναι σταθερα ανοδικό σημαίνει ότι αυτά τα χέρια τα έχουμε παίξει πολύ καλά ή εξαρτάται καιαπό άλλους παράγοντες και αν ναι ποιοι είναι αυτοί;Θα συμφωνήσω με Vatal μετά και το fix του Holdem!Πολύ ενδιαφέρον post υπάρχει και εδώ σχετικά με αυτά τα graphs με το post 14 να λέει πολλές αλήθειες.http://forumserver.twoplustwo.com/15/po ... hs-529909/Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία πιστεύω είναι το big blinds ev σε σχέση με το actual και όχι το cev ή το $ev, καθώς είναι εξαιρετικά απίθανο στην πράξη να είναι τόσο ομοιόμορφα κατανεμημένες οι περιστάσεις των allin ώστε τα cev ή $ev να είναι αξιόπιστα. Παράδειγμα: Είστε στο FT ενός 5$ τουρνουά των 5000 συμμετοχών και έχετε κάτι εκατομμύρια μάρκες. Ένα suckout υπέρ μας εκεί θα επηρεάσει τόσο πολύ το graph του cev που θα επισκιάσει όλα τα άλλα suckout που θα φάτε όταν έχετε κάτι δεκάδες χιλιάδες μάρκες λίγο πριν το FT σε τουρνουά των 100$ με 500 άτομα. Συνολικά θα φαίνεται ότι έχουμε σταθεί τυχεροί overall στα allin μας ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι έτσι. Λίγο πιο αξιόπιστο είναι το $ev αλλά και πάλι όχι αρκετό. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Antonis έγραψε:Αν το καλοσκεφτήτε σε deep stack καταστασεις είναι πρακτικά 'αχρηστο για πολλούς λόγους, οπότε στο cash δεν έχει τόσο ενδιαφέρον ουτε θα μας δώσει ποτέ κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα ισως μόνο για τα ss κ ισως δίνει κάποια συμπεράσματα μόνο για sitngos k MTT που είναι πιο συχνές οι καταστάσεις allin preflo έιτε στο flop.Μπορεί να έχεις δίκιο Αντώνη αλλά όπως είπα και πριν (την ώρα που πόσταρες όμως ακόμη έγραφα το ποστ μου) το cev δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το $ev. Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 safesteps έγραψε:Johnny22 έγραψε:Ακόμα δεν έχω καταλάβει σε παρτίδες χωρίς allin, η All-in EV απλά ακολουθεί την Actual?Τι νόημα έχει η allin EV σε παρτίδες χωρίς allin; Ούτως ή άλλως, στο γράφημα υπολογίζει μόνο παρτίδες που έγινε all-in.Δηλαδή αν παίξω π.χ. 100 χέρια που δεν πάω κανένα allin η allin ev γραμμη θα είναι μία ευθεία y=0? Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 safesteps έγραψε:Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία πιστεύω είναι το big blinds ev σε σχέση με το actual και όχι το cev ή το $ev, Πώς υπολογίζεται το bb ev? Εκφράζει το win rate που θα έχει κάποιος σε βάθος χρόνου? Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου, 2009 Johnny22 έγραψε:Δηλαδή αν παίξω π.χ. 100 χέρια που δεν πάω κανένα allin η allin ev γραμμη θα είναι μία ευθεία y=0?Δεν θα ορίζεται πρακτικά καθώς δεν θα έχει καμία τιμή να αναπαραστήσει. Μην ξεχνάς ο x άξονας είναι οι παρτίδες που πήγες allin, άρα no allin, no graph.Johnny22 έγραψε:Πώς υπολογίζεται το bb ev? Εκφράζει το win rate που θα έχει κάποιος σε βάθος χρόνου?Όπως το cev και το $ev αποτελούν το αλγεβρικό άθροισμα των αποτελεσμάτων των παρτίδων που πήγες allin σε chips και $ αντίστοιχα, έτσι και το bbev εκφράζει το αλγεβρικό άθροισμα των αποτελεσμάτων των παρτίδων που πήγες allin σε big blinds. Το κάνει πιο αξιόπιστο το γεγονός ότι δεν επηρεάζεται από τις απόλυτες τιμές των stakes που παίζεις σε cash ή τη φάση του τουρνουά που βρίσκεσαι, ωστόσο καμία μέθοδος δεν αποτελεί πανάκεια επίλυσης του προβλήματος που λέγεται 'γκαντεμιά' (!) καθώς ακόμη και η bbev απεικόνιση δεν έχει πάντα το ίδιο πλήθος από bb να υπολογίσει. Αν έχεις ρίξει ένα-δυο suckout στο πρώτο level ενός deep stack που έχεις 150bb για παράδειγμα, θα εμφανίζεσαι πολύ τυχερός στο σύνολο του γραφήματος καθώς όταν θα έχεις φάει καμιά δεκαριά σε FT με 20-30 bb (που είναι αρκετά καλό stack για FT) μόλις που θά 'χεις εξισορροπήσει την τύχη σου (βάσει του γραφήματος), ενώ στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται επιστήμη για να καταλάβει κάποιος ότι το variance ήταν πολύ κακό μαζί σου! Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 safesteps έγραψε:Johnny22 έγραψε:Δηλαδή αν παίξω π.χ. 100 χέρια που δεν πάω κανένα allin η allin ev γραμμη θα είναι μία ευθεία y=0?Δεν θα ορίζεται πρακτικά καθώς δεν θα έχει καμία τιμή να αναπαραστήσει. Μην ξεχνάς ο x άξονας είναι οι παρτίδες που πήγες allin, άρα no allin, no graph.[/quote:19aisdd0][/quote:19aisdd0]Νομίζω οτι απλα οι δύο γραμμές θα εφάπτονται (εφόσον δεν υπάρχει +-ev) και θα ακολουθουν την πορεία των αποτελεσμάτων σου και θα διαφοροποιούνται για να αποτυπώνουν την διαφορά σε περίπτωση allin. Νίκο εννοείται οτι στα τουρνουά λόγω αλλαγών των blinds παρακολουθούμε τα πάντα με ΒΒ κ οτιδήποτε άλλο είναι λάθος.Και ενω στα τουρνουά είναι ανυσηχητικό εαν το AW είναι κάτω απο το EW και σίγουρα θα μπορούμε να μιλάμε για bad luck υπο προυποθέσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο στο cash εαν παίζουμε πάντα fs και θα μου προκαλέσει ιδιαίτερη ανυσηχία εαν η AW είναι κάτω απο την EW και θα πρέπει να κάνω ιδιαίτερη ανάλυση συγκεκριμένων παρτίδων για να αποφασίσω εαν συμβαίνει αυτό απο bad luck ή bad play, αντίθετα δηλ απότι υποστηρίζουν οι περισσότεροι και δεν θα εξηγήσω το γιατί το λέω αυτό κ όσοι κατάλαβαν-κατάλαβαν. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Antonis έγραψε:safesteps έγραψε:Johnny22 έγραψε:Δηλαδή αν παίξω π.χ. 100 χέρια που δεν πάω κανένα allin η allin ev γραμμη θα είναι μία ευθεία y=0?Δεν θα ορίζεται πρακτικά καθώς δεν θα έχει καμία τιμή να αναπαραστήσει. Μην ξεχνάς ο x άξονας είναι οι παρτίδες που πήγες allin, άρα no allin, no graph.[/quote:1wfwkzii]Νομίζω οτι απλα οι δύο γραμμές θα εφάπτονται (εφόσον δεν υπάρχει +-ev) και θα ακολουθουν την πορεία των αποτελεσμάτων σου και θα διαφοροποιούνται για να αποτυπώνουν την διαφορά σε περίπτωση allin. [/quote:1wfwkzii]Δεν θα υπάρχουν καθόλου γραμμές Αντώνη αν δεν υπάρχουν allins. Σε ένα τέτοιο graph, ο άξονας x αναπαριστά τα allins και κάθε σημείο στο γράφημα αποτελεί αθροιστικά το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη την παρτίδα. Αν δεν έχω ούτε ένα allin δεν θα υπάρχει τέτοιο γράφημα.Δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω κάτι τέτοιο αλλά πρέπει να το εξηγήσω με παράδειγμα:Στην εικόνα φαίνεται το actual vs expected γραφήμά μου από τη stars. Είναι 2Κ+ ALLINS από 25Κ+ παρτίδες. Στο γράφημα περιλαμβάνει μόνο allins, δεν έχει στον άξονα x και τις 25Κ+ παρτίδες οπότε όπου δεν υπάρχει allin δεν έχει και μεταβολή, αλλά έχει τιμές μόνο για τα allin. Αν δεν έχουμε allin δεν υπάρχουν τιμές στον άξονα x και άρα ούτε αποτελέσματα για τον άξονα y.Δείτε και τη διαφορά με το cEVΕίναι προφανές ότι αποπροσανατολίζει περισσότερο. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Antonis έγραψε:Νίκο εννοείται οτι στα τουρνουά λόγω αλλαγών των blinds παρακολουθούμε τα πάντα με ΒΒ κ οτιδήποτε άλλο είναι λάθος.Πιστεύω θα ήταν πιο ορθό να λέγαμε ότι για τα τουρνουά, λόγω των αλλαγών blinds όπως σωστά επισημαίνεις είναι ορθότερο να παρακολουθούμε το EV με ΒΒ παρά με chips, αλλά είναι ακόμη ορθότερο να το παρακολουθούμε (δεν ξέρω σίγουρα αν γίνεται αυτό) με $ev (όπου $ το expected cashout). Το παράδειγμα του Νίκου πιστεύω είναι κατατοπιστικό και το εγκρίνω απόλυτα ως αιτιολόγηση. Επίσης συμφέρει όπως έχεις χιλιοπεί ο ίδιος με 2 all-in μπροστά μας σε FT πολλές φορές συμφέρει να πετάξουμε ΑΚ. Μπορεί ως BB ev να συμφέρει το call, αλλά λόγω δομής επάθλων και expected cashout επιβάλλεται το fold. Άρα το να κάνουμε κινήσεις που συμφέρουν από άποψη BB ev ειδικά προς το τέλος των τουρνουά μπορεί να μη συμφέρουν από άποψη $ev. Ομοίως αν είμαστε τυχεροί σε all-in από την άποψη BB ev δε σημαίνει ότι είμαστε τυχεροί κι ως προς $ev κι εδώ είναι που ταιριάζει το παράδειγμα του Νίκου. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 To PT νομίζω οτι το υπολογίζει οπως λέω και αυτό νομίζω οτι είναι το σωστότερο για πιο σωστή απεικόνιση του γραφήματος.Sam Οπως σχεδόν πάντα out off topic. Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου, 2009 Antonis έγραψε:safesteps έγραψε:Johnny22 έγραψε:Δηλαδή αν παίξω π.χ. 100 χέρια που δεν πάω κανένα allin η allin ev γραμμη θα είναι μία ευθεία y=0?Δεν θα ορίζεται πρακτικά καθώς δεν θα έχει καμία τιμή να αναπαραστήσει. Μην ξεχνάς ο x άξονας είναι οι παρτίδες που πήγες allin, άρα no allin, no graph.[/quote:1dktmuyg]Νομίζω οτι απλα οι δύο γραμμές θα εφάπτονται (εφόσον δεν υπάρχει +-ev) και θα ακολουθουν την πορεία των αποτελεσμάτων σου και θα διαφοροποιούνται για να αποτυπώνουν την διαφορά σε περίπτωση allin. [/quote:1dktmuyg]Eχω το Holdem Manager και στο γράφημα έχει όλα μου τα χέρια στον χ οπότε υπέθεσα ότι ισχύει αυ΄το που λέει ο Antonis.Τελικά τί γίνεται? Παράθεση
Recommended Posts