Dusan Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Βρίσκομαι στα πρώτα στάδια ενός online multitable tournament με 3,000 chips αρχικό stack κ τα υποχρεωτικά να ανεβαίνουν κάθε 15 λεπτά.Το τραπέζι δεν δείχνει να είναι επιθετικό,τουλάχιστον όσο μπορούμε να διακρίνουμε απο τα πρώτα είκοσι λεπτά παιχνιδιού,κ σχεδόν όλοι οι παίκτες φαίνονται αρκετά συντηρητικοί, με τα όποια raise να δείχνουν πραγματική δύναμη σε όσα χέρια πήγαν στο showdown. Είμαι chip leader με 4,250 chips ενώ τα stack των αντιπάλων κυμαίνονται από 2,200 έως 3,300.Τα blinds είναι 25/50 κ βρίσκομαι στη θέση του dealer.Τα αρχικά μας φύλλα είναι :Ah :Kc .Οι δύο πρώτοι κάνουν fold,o τρίτος ανεβάζει στα 150 τα οποία τα βλέπει ο διπλανός μου.Όλοι οι ενδιάμεσοι fold.Εγώ ανεβάζω στα 450 κ κάνουν call το big blind,ο οriginal raiser κ ο διπλανός μου.Στο pot έχουμε 1.825 chips. Στο flop έχουμε::7d :Kd :5s .Όλοι κάνουν check κ εγώ ποντάρω 450,με το big blind να κάνει call κ όλοι οι υπόλοιποι fold.Το turn έρχεται :Ad ,δίνοντάς μου δυο ζεύγη,αλλά κ πιθανό χρώμα στο τραπέζι.Κάνοντας check κ οι δύο,το river έρχεται:Tc .Το big blind ποντάρει 1,400. Το ερώτημά μου δεν είναι μόνο τι κάνουμε στο τέλος,αλλα ποιο ήταν το ποιο σωστό παίξιμο σε κάθε στάδιο πονταρίσματος.Νομίζω ότι το ποντάρισμα μετα το flop ήταν πολύ μικρό,όπως κ το check μετά ήταν λάθος,ενώ στο τέλος πιστεύω οτι το call είναι λάθος επιλογή.Γενικά τέτοιες παρτίδες μου θυμίζουν τι ψάρι είμαι .Όπως κ να χει θέλω μία αναλυση πάνω στο χέρι απο τους εμπειρότερους εδώ μέσα,που πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί,όπως επίσης κ τα πιθανά χέρια του αντιπάλου. Παράθεση
moderator Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Πιιστεύω Dusan ότι και μόνος σου κατάλαβες πόσο παθητικά έπαιξες το συγκεκριμένο χέρι...Έχεις 1825 chips στο ποτ, κρατάς top pair στο φλοπ με το μεγαλύτερο δυνατό kicker, αυτό είναι δίχρωμο (κίνδυνος θάνατος) κι εσύ ποντάρεις μόνο 450;Δηλαδή τι προσπαθείς να κάνεις με αυτό το ποντάρισμα; Μήπως είχες στρέητ-φλος, και είσαι ανίκητος; Όχι βέβαια. Μήπως περιμένεις να κερδίσεις εκεί το ποτ με ένα τόσο χαμηλό στοίχημα; Και πάλι όχι.Βάζεις ένα στοίχημα το οποίο θα δει ο αντίπαλός σου με κλειστά μάτια ακόμη κι αν έχει 3-4 outs, πόσο μάλλον αν έχει ένα draw για χρώμα! Γιατί; Μα επειδή θα βάλει μόλις 450 για την πιθανότητα να κερδίσει το ελάχιστο 2300 και το περισσότερο όλη σου τη στοίβα.Εκεί έπρεπε να πάρεις την καθοριστική απόφαση. Ή θα ποντάρεις δυνατά ή δεν θα βάλεις ούτε μία μάρκα επιπλέον, περιμένοντας μία καλύτερη ευκαιρία για να τα χώσεις. Επειδή είναι ακόμη αρχή κι έχεις πολλές μάρκες έχεις την άνεση της επιλογής. Αν τα blinds είχαν ανέβει ψηλά και ήσουν μέσα στα χρήματα, δεν το συζητάμε ήταν all-in με κλειστά μάτια.Από εκείνο το σημείο όμως κι έπειτα αν συνεχίσεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ουσιαστικά είσαι πλέον commited στο ποτ. Αυτό, επειδή είσαι υποχρεωμένος στο φλοπ να βάλεις ένα τόσο μεγάλο στοίχημα, ώστε να δίνεις τις χειρότερες pot odds στον αντίπαλό σου (τουλάχιστον ίσο με το ποτ)…Συνεπώς με +5.000 ποτ κι εσύ πλέον με 4250 – (450+1850) = 2.100 στην στοίβα σου, είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταλείψεις..Το τερν σε βρίσκει αναποφάσιστο – ακριβώς επειδή από το φλοπ δεν είχες αποφασίσει ποιος ήταν ο σκοπός σου… Έχεις 2 pairs και μάλιστα τα υψηλότερα στο τραπέζι, όμως απέναντί σου υπάρχει ο φόβος ότι ο αντίπαλος έκανε χρώμα… Η αρχική σου στοίβα ήταν 4250 κι έχεις επενδύσει 900 μέσα σε αυτό το χέρι. Τώρα πια διακινδυνεύεις να τα χάσεις όλα.Η γνώμη μου είναι ότι αν είχες σκοπό να ρισκάρεις όλη σου τη στοίβα, αυτό έπρεπε να γίνει στο φλοπ και όχι τώρα με τρία φύλλα ίδιου χρώματος. Συνεπώς το ντούκου εδώ δεν είναι τόσο λάθος όσο το μικρό στοίχημα στο φλοπ. Εδώ ελπίζεις να πας φθηνά στο ρίβερ μήπως και σου κάτσει το φουλ και σηκώσεις το τραπέζι. Δυστυχώς δεν σου κάθισε…. Για το ρίβερ δεν πρόκειται να πω τίποτε...Αφού έχουμε κάνει ένα τόσο άσχημο παίξιμο, είναι αυτό που λένε στο ποδόσφαιρο, αν δεν σπρώξεις εσύ τη μπάλα στα δίχτυα, τότε το γκολάκι θα σου το βάλει ο αντίπαλος. Πετάει σε εσένα το μπαλάκι να πάρεις τη δύσκολη απόφαση, βάζοντας ένα στοίχημα που βρωμάει από μακριά value bet.Τώρα, όσον αφορά τα πιθανά χέρια, θα μπορούσε να κρατάει ένα τεράστιο range, καθώς ουσιαστικά δεν ζορίστηκε σε καμία περίπτωση. Το μόνο που μπορεί να ορίσει το χέρι του είναι ότι είδε ένα τεράστιο 9ΒΒ pre-flop raise. Όμως το ποτ ήταν multi-way (4 παίκτες μέσα) και άρα θα μπορούσε αν ήταν χαλαρός να κυνηγήσει από ένα μεσαίο ζευγάρι (7 και πάνω) μέχρι και JQs, KQs, AQ, A-10s. Αν ήταν σφιχτός, από 10ρια και πάνω και μόνο suited τα μεγάλα φύλλα.Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ήταν έκπληξη να κρατούσε 10-10.Πάντως οφείλω να πω ότι παίζω σε πολύ λίγα τουρνουά και σίγουρα κάποιοι παίκτες με ειδικότητα σε αυτά θα έχουν να πουν πολύ περισσότερα πράγματα. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Ki egw cash player eimai (dhl. asxetos apo poker kata ton Mannerboy) alla mia kai einai early stage paizei arketa san cash. AnywayTo lathos gia mena einai preflop. Panta lew oti h diafora twn poly kalwn paiktwn einai oti apofeygoun na mplekontai se dyskoles katastaseis. Thelw na pw oti to preflop raise sou einai poly mikro. Prepei na anebaseis toulaxisto 600 eite na pareis to pot, eite na paikseis heads-up se kalh thesh me ton preflop raiser.To flop bet sou einai aparadekto. Kalytera kane check para auto to mikro bet pou fwnazei "m'endiaferei to flop alla den exw kai toso dynato fyllo"Apo kei kai pera to paixnidi sou sto turn kai river einai standard. Παράθεση
genok Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 26 Μαίου, 2007 holdemgr έγραψε:Ki egw cash player eimai (dhl. asxetos apo poker kata ton Mannerboy) alla mia kai einai early stage paizei arketa san cash. AnywayTo lathos gia mena einai preflop. Panta lew oti h diafora twn poly kalwn paiktwn einai oti apofeygoun na mplekontai se dyskoles katastaseis. Thelw na pw oti to preflop raise sou einai poly mikro. Prepei na anebaseis toulaxisto 600 eite na pareis to pot, eite na paikseis heads-up se kalh thesh me ton preflop raiser.To flop bet sou einai aparadekto. Kalytera kane check para auto to mikro bet pou fwnazei "m'endiaferei to flop alla den exw kai toso dynato fyllo"Apo kei kai pera to paixnidi sou sto turn kai river einai standard.tha symfwnisw kai me sena alla perissotero me ton poliscas.sta toyrnoya sta arxika stadia o prwtos stoxos einai h anarixisi kai se aythn thn periptwsi enseiknytai to all-in alla protimw proswpika ena dynato re-raise oytws wste na kopseis ta podia toy antipaloy kai na paikseis enas enantion enos poy oi pithanotites einai perissoteres.o filos mas ekane to lathos na triplasiasei to bet toy antipaloy xwris na logariasei to ameleteon poson twn 450 tha diafwnisw me sena holdem gia ta 600 eprepe na htan an oxi 1200 toylaxiston 850 kserete paizei kai h psixologia ton rolo tis.se ena toyrnoya toy pokerroom den mporoysa na diwksw preflop ena sygkekrimeno paikth epmaine panta mesa eite 1600 h 1200 ekana kai synithws moy axristeye toys aa h kk .skeftika oti an tha toy pw 999 tha skeftei oti den mou leei 1000 gia na mhn fanoyn polla .kai pragmati etsi egine moy eipe file psakse na vreis allo koroido h dialekse allo noymero oxi to 999 na ksegelaseis ton antipalo. Παράθεση
Dusan Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Είμαι στα μεσαία στάδια ενός live τουρνουά,το stack average είναι περίπου στις 12,000 μάρκες,έχουν απομείνει 15 παίκτες με τους 5 πρώτους να πληρώνονται.Παίζοντας πολύ σφιχτά από την αρχή του τουρνουά,σ'ένα τραπέζι αρκετά χαλαρό θα έλεγα αλλά όχι ιδιαίτερα επιθετικό,βρίσκομαι σε middle position με 7,000 μάρκες.Τα blinds είναι στα 150-300.Βλέποντας 3 άτομα να κάνουν limp πρίν από μένα,αποφασίζω να ανεβάσω στις 1,500 μάρκες με:Qd :Qh .Ο παίκτης στην cut-off position πηγαίνει all-in με 4,500 μάρκες που είχε συνολικά,με τον παίκτη στο small blind ,o οποίος είχε γύρω στις 15,000 μάρκες,να κάνει call το στοίχημα του αντιπάλου.Οι αρχικοί limpers πηγαίνουν όλοι fold κ πλέον έρχεται η σείρά μου να μιλήσω.Με κάποια μικρή συζήτηση που έγινε στο τραπέζι κατάλαβα ότι ο παίκτης που έκανε το all-in,δν είχε κορυφαίο φύλλο,τον είχα για:Ac :Kh ή :Jh :Js το πολύ.Ο παίκτης στο small blind ήταν πολύ καλός παίκτης,που συνήθως έδειχνε πολύ καλά φύλλα σε κάποια showdown που είχαν προηγηθεί.Από τη μία σκέφτηκα ότι αν είχε :Kc :Kd ή :As :Ah θα ανέβαζε,από την άλλη βέβαια το call το έκανε χωρίς πολλές σκέψεις,κάτι που με φόβισε λίγο γιατί σκεπτόμενος ότι κρατάει ας πούμε :Ad :Qs ή :Ah :Kc ή κάποιο ζευγάρι όπως:Jd :Jc ή :Ts :Th ,φύλλα τα οποία κέρδιζα,σίγουρα θα το σκεφτόταν λίγο πριν δράσει,από τη στιγμή που άκουσε raise από πολύ σφικτό παίκτη κ all-in στη συνέχεια κ από τη στιγμή βέβαια που τον είχα θεωρήσει κ πολύ καλό παίκτη(Αν τον είχα κόψει για ψάρι θα έκανα call με κλειστά μάτια).Εσείς τι θα κάνατε εκεί?Εννοείταi πως έχω δύο επιλογές,fold ή all-in.Σημειώνω πως αν πάω all-in,στο ποτ θα βρίσκονται σύνολο περίπου 19,500 μάρκες.Αξίζει το all-in ή πρέπει να περιμένω άλλη ευκαιρία?? Παράθεση
Silencio Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Έλα μου ντε...΄Ζόρικη απόφαση.. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν το read μου και το ένστικτο της στιγμής. Αν δεν είχα κάποιον από τους 2 για ΑΑ ή ΚΚ θα πούσαρα all in.. Όχι φυσικά ότι θα εξασφάλιζα τη νίκη καθώς και ένα Α5 με έναν άσσο κάτω είναι αρκετό να με στείλει, αλλά πόσες ευκαιρίες δίνονται για να τριπλασιάσεις; Και επειδή προτιμώ να χάσω αν έχω κάνει ένα καλό call από το να μην κερδίσω από ένα κακό fold... All in!! Παράθεση
genok Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Silencio έγραψε:Έλα μου ντε...΄Ζόρικη απόφαση.. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν το read μου και το ένστικτο της στιγμής. Αν δεν είχα κάποιον από τους 2 για ΑΑ ή ΚΚ θα πούσαρα all in.. Όχι φυσικά ότι θα εξασφάλιζα τη νίκη καθώς και ένα Α5 με έναν άσσο κάτω είναι αρκετό να με στείλει, αλλά πόσες ευκαιρίες δίνονται για να τριπλασιάσεις; Και επειδή προτιμώ να χάσω αν έχω κάνει ένα καλό call από το να μην κερδίσω από ένα κακό fold... All in!!αν και οι κυριες μου στοιχησαν 3 μονομαχιες σε φαιναλ τειμπλ αποψε θα συμφωνησω μαζι σου γιατι πολλοι παικτες κανουν κωλλ η μπετ η ολλ-ιν με ενα μεγαλο ευρος ποκετ πεαρς (βλεπε 77 88 99 Α 10 κ.λ.π ) Παράθεση
baskont Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Γεια σου DusanΜε 5 από τους 15 να πληρώνονται και κάτω από το average, θα πρέπει να ψάξεις για ευκαιρίες. Το ποτ είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελες εκείνη τη στιγμή και οι ντάμες είναι αρκετά καλό αρχικό φύλλο γι αυτή την κατάσταση.All in χωρίς σκέψη για μένα. Το call του αντιπάλου σου δεν δηλώνει premium hand και μάλλον τον έχεις για το side pot ή ακόμη καλύτερα μπορεί και να φύγει (για μόνο 3.000 επιπλέον δεν είναι τόσο πιθανό, αλλά παίζει). Το short stack μάλλον έψαχνε για διπλασιασμό, και ίσως έκανε move με AQ, ΑJ, A10, Ax suited, ή low pair. Aκόμη και με ΑΚ, μπροστά θα είσαι.Είναι η ευκαιρία που έψαχνες. All in, όχι call φυσικά γιατί με οποιοδήποτε flop ο αντίπαλος θα είναι pot comitted έτσι κι αλλιως, θα δει όλα τα φύλλα. Με το all in έχεις μικρές πιθανότητες να τον διώξεις preflop , και πολλές ακόμη να τον παίξεις 60-40 τουλάχιστον, για ένα ποτ που θα σε βάλει γερά στο τουρνουά. Παράθεση
Recommended Posts