Antonis Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Η παρτίδα είναι απο χθεσινό live τουρνουά.blinds 400/800 antes 75 Εχουμε μείνει 7 και οι 3 πληρώνονται, 50-30-20. Συνήθως γίνεται deal και το bubble (εδώ ο 4ος) παίρνει το buy-in του (220€).utg foldutg+1 fold me 4-4 raise 2.400 stack 19.000 totalco raise allin 6.500 loose button allin 4.500 tightsb foldbb raise allin 8.500 loose.me ??????????Τα υπόλοιπα stacks εχουν ως εξής Ο utg έχει σχεδόν τα 3/4 μάρκων του τουρνουά ο sb έχει περίπου 40ΒΒ και ο utg+1 περίπου 12ΒΒ.Απαντηση τύπου fold preflop είναι άκυρη γιατί δεν κάνaμε fold αλλα raise και μπλέξαμε. Οποτε τι κάνουμε κατα την γνώμη σας απο εδω και πέρα και γιατί. Παράθεση
HULK Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Πιστεύω πως το πασάρουμε και κάνουμε κερκίδα στο bb..Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χρειαστεί να σετάρουμε για να πάρουμε τηπαρτίδα για να μη πω καρέ με τόσα overcards που θα υπάρχουν σε 4πλο all in..Πιστεύω πως θα βρούμε καλύτερο σημείο με περίπου 20 ΒΒ να μας μένουν .. Παράθεση
arourel Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Μικρότερο raise preflop σε αυτό το stage και γενικά όταν μπαίνουν τα antes προτιμω κάτι σε X 2,3 οπότε ένα raise στα 1800 κάνει τα πράγματα ευκολότερα,τώρα μπλέξαμε...Λίγο πρωινό stove:equity win tie pots won pots tied Hand 0: 19.926% 19.86% 00.08% 1679772 6528.25 { 4c4d }Hand 1: 24.129% 22.51% 01.63% 1904275 137785.42 { 88+, AJs+, KQs, AJo+ }Hand 2: 28.386% 26.31% 02.09% 2225941 176492.67 { TT+, AQs+, AQo+ }Hand 3: 27.559% 25.62% 01.95% 2167684 164790.17 { 99+, AQs+, AQo+ }Δε βλέπω να΄χεις περισσότερο από 20% equity εδώ ...και δε νομίζω ν α παίζουν το τουρνουά τους οι υπόλοιποι με χειρότερα απο αυτά που αναφέρω ..Προτείνω fold...Να το μπλέξουμε περισσότερο και να βγάλουμε νούμερα για τα side pots? Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 arourel έγραψε:Μικρότερο raise preflop σε αυτό το stage και γενικά όταν μπαίνουν τα antes προτιμω κάτι σε X 2,3 οπότε ένα raise στα 1800 κάνει τα πράγματα ευκολότερα,τώρα μπλέξαμε...Στην συγκεκριμένη πάσα ισως αυτό είναι σωστό. Γενικότερα όμως το raise νομίζω οτι ή θα πρέπει να είναι 2,5+ - 3 min, αλλιώς καλύτερα κάνε limp γιατί ετσι ειναι σχεδόν αδύνατο να κλέψεις ακόμα και μέτριους παίκτες, ενω είναι πιο ευάλωτο σε 3bet. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει δει οτι δουλεύει καλά, εγώ όχι, οπότε προτιμώ το 3BB ιδίως οταν προστίθεντε τα antes αντίθετα το 2,5ΒΒ μπορεί να λειτουργεί καλά οταν δεν υπάρχουν antes. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 και οι 3 εχουν ΑΚ=nutz αντε ο πρωτος να εχει ΑQ..so we call και αποκλειουμε 3 παιχτες και παμε να το σηκωσουμε..Τωρα περα την πλακα,αν και μια περιπτωση ειναι αυτη που ανεφερα, τι κανουμε εδω??Εχω βρεθει πολλες φορεσ σε παρομοια θεση και δεν ξερω..Η απαντηση αλλαζει αν εχουμε PP>44..Για παραδειγμα με 77-88-99 αλλαζει κατι?? Παράθεση
arourel Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:arourel έγραψε:Μικρότερο raise preflop σε αυτό το stage και γενικά όταν μπαίνουν τα antes προτιμω κάτι σε X 2,3 οπότε ένα raise στα 1800 κάνει τα πράγματα ευκολότερα,τώρα μπλέξαμε...Στην συγκεκριμένη πάσα ισως αυτό είναι σωστό. Γενικότερα όμως το raise νομίζω οτι ή θα πρέπει να είναι 2,5+ - 3 min, αλλιώς καλύτερα κάνε limp γιατί ετσι ειναι σχεδόν αδύνατο να κλέψεις ακόμα και μέτριους παίκτες, ενω είναι πιο ευάλωτο σε 3bet. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει δει οτι δουλεύει καλά, εγώ όχι, οπότε προτιμώ το 3BB ιδίως οταν προστίθεντε τα antes αντίθετα το 2,5ΒΒ μπορεί να λειτουργεί καλά οταν δεν υπάρχουν antes.[/quote:3ciifxk6]Το limp το θεωρώ σχεδόν απαγορευτικό σε ante stages(πλην σπάνιων περιπτώσεων που θέλουμε να παγιδεύσουμε κακούς η υπερβολικά επιθετικούς παίκτες)..Όσον αφορά το raise στα 1800 που προτείνω αντι για 2400, νομίζω πως πετυχαίνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα με μικρότερο ρίσκο ... Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 23 Αυγούστου, 2009 arourel έγραψε:Όσον αφορά το raise στα 1800 που προτείνω αντι για 2400, νομίζω πως πετυχαίνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα με μικρότερο ρίσκο ...Το raise preflop ειναι απο μόνο του ενα θέμα.Σου εξήγησα οτι κατα την αποψή μου το μοντέλο που προτείνεις δεν λειτουργεί τουλάχιστον στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των παικτών και έχει αρκετά προβλήματα, οπως π.χ δεν δίνει αξία στα πραγματικά σου χέρια, εκτός εαν αλλάζεις το raise σου με τα premium hand οπότε δίνεις ενα ευκολο read στους αντιπάλους σου, ειναι ευάλωτο σε 3 bet κ.λ.π. Παράθεση
Chuck_Ali Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Νομίζω ότι είναι εύκολο fold εδώ. Με το τριπλό all in, είναι πιθανό να μείνουν στο τουρνουά ακόμη και 5 παίκτες κι έτσι πλησιάζεις περισσότερο στο στόχο σου. Συμφωνώ ότι αν δεν σετάρεις, με τόσα overcards, δύσκολα να πάρεις το κόλπο.Όσο για το raise preflop, είμαι κι εγώ της γνώμης για μικρότερα raises, κοντά στα 2,5bb. Η θέση από την οποία κάνεις raise στο τραπέζι παίζει μεγαλύτερο ρόλο για τον αν θα γίνει respected το raise παρά το πόσο μεγάλο είναι κατά την άποψή μου. Ο σημαντικότερος λόγος για μικρότερα raise, είναι να κρατάς το pot χαμηλό και αν αντιμετωπίζεις μέτριους παίκτες, να σου δίνεται η ευκαιρία να τους κάνεις outplay post flop. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Η απάντηση μόνο έυκολη δεν είναι. Το hand μου έχει min 18% και χρειάζομαι 20% (6,000/29,000) αρα πρόκειται απότι δείχνουν τα πράγματα-μαθηματικά τουλάχιστον- για marginal call or fold και θα πρέπει να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτηματα μιας τέτοιας κίνησης καθώς και τους στόχους που έχουμε για την συνέχεια, για να πάρουμε την σωστη απόφαση. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός, οτι παρά την πίεση που είχα κατα την διάρκεια της πάσας, κατάφερα να κάνω μεγαλύτερη ανάλυση και πιο σφαιρική σκέψη απότι κάνατε εσεις με την ησυχία σας απο το σπίτι. Φυσικά το σκέφτομαι ακόμα με την ησυχία μου και εγώ για να δω εαν πράγματι πήρα την σωστή απόφαση. Θα επανέλθω με τις σκέψεις μου σε άλλο πόστ αφου ισως ακούσουμε και άλλες απόψεις.Σε σχέση με το παραπάνω θα πω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Ενω προσπαθώ να μετρήσω μάρκες για να βρω τα pots oddds (εν μέσω τεράστιας οχλαγογίας και συνωστισού κόσμου πάνω απο το τραπέζι) και να δω τι είναι σωστό μαθηματικά και μετά να σκεφτώ τα υπόλοιπα, πετάγεται ο παίκτης που έχει τα 40ΒΒ και είναι στο sb κ λέει time!!!!!!!Νομίζω οτι είναι αγενές να ζητάς time σε μία πάσα που δεν συμμετέχεις εκτός και εαν έχεις ιδιαίτερους λόγους γιαυτό π.χ. έχεις παρατηρήσει οτι ο συγκεκριμένος παίκτης το κάνει σε κάθε παρτίδα κ αφού πρώτα τον προειδοποιήσεις!!! Ομως εκτός απο αγενές είναι και ανόητο την συγκεκριμένη φάση. Έχεις εναν παίκτη που κρατάει στα χέρια του την απόφαση εαν θα σκάσει το bubble ή όχι, οπότε εσυ κάθεσαι αναπαυτικά στην καρέκλα σου και μάλλον τον ενθαρύνεις να δουλέψει για πάρτη σας, παρά να του δημιουργείς ακόμα μεγαλύτερη πίεση απότι νιώθει ήδη εκείνη την στιγμή. Θεωρώ τουλάχιστον ανόητο αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος παίκτης ο οποίος έχει και σχετική εμπειρία live!!!!Προσοχή λοιπόν οι απαιτήσεις των κανόνων στο τραπέζι να είναι προς συμφέρον σας και οχι εναντίον σας. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Αυγούστου, 2009 Fold και από μένα Αντώνη λόγω ICM. To payout structure παίζει καταλυτικό ρόλο εδώ. Αν ήταν winner takes all πιθανότατα να σου έλεγα call. Αν ήταν μεγάλο multi το σκεφτόμασταν ανάλογα τη φάση του τουρνουά. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι είναι εύκολο fold. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Ωπ επιτέλους ICM. Γιώργο μπορώ να σου δώσω τα νούμερα. Θα γίνεις πιο αναλυτικός? player start win lose foldutg+1 - 37.27 - 38.16 - 37.12 - 37.14sb - 21.63 - 24.08 - 21.43 - 21.47utg+1 - 9.92 - 10.91 - 9.80 - 9.81btn - 3.88 - 0.0 - 14.09 - 10.93co - 5.55 - 0.0 - 5.07 - 3.42bb - 6.78 - 0.0 - 3.42 - 3.42hero - 14.94 - 26.84 - 9.00 - 13.78Στην παραπάνω περίπτωση εξετάζω την περίπτωση νίκης και την χειρότερη περίπτωση να μην φύγει κανένας (δύσκολο αλλα όχι απίθανο). Με τον ιδιο τρόπο μπορούν να υπολογίστουν όλα τα πιθανά σενάρια. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:Η απάντηση μόνο έυκολη δεν είναι. Το hand μου έχει min 18% και χρειάζομαι 20% (6,000/29,000) Μόνο αν έπαιζες cash game. Γενικώς μου άρεσαν οι απαντήσεις των chuck-Ali και giorgio και τις στηρίζω. Κάτι άλλο για την παρατήρηση του chuck-Ali. Το πόσο μεγάλο raise θα κάνεις εξαρτάται κι από το μέγεθος των stacks που βρίσκονται μετά από σένα. Αφού λοιπόν είναι όλοι 6-11ΒΒ ένα μικρότερο raise (1800 ως maximum 2000 chips) είναι η καλύτερη λύση γιατί:1) Ούτως ή άλλως τους βάζει σε μια απόφαση raise or fold, δεσμεύοντάς σε λιγότερο στο ποτ κι αφήνοντάς σου περισσότερα περιθώρια για πάσο αν κρίνεις ότι πρέπει να πετάξεις το φύλλο σου, ελαχιστοποιώντας έτσι τις απώλειές σου. Τώρα νιώθεις ελαφρώς δεσμευμένος και θεωρείς οριακά τα pot odds.2) Το μικρότερο raise θα αρκούσε για να κάνει τη δουλειά του. O arourel έχει δίκιο.Όσο για το ICM, για να βγάλεις το tournament equity που έχεις θα πρέπει να υπολογίσεις με τα ranges των τριών παιχτών που ήδη είναι all-in τα 6 διαφορετικά σενάρια που υπάρχουν μεταξύ τους (πχ ο Α 1ος, ο Γ 2ος κι ο Β 3ος κλπ που είναι 6 πιθανοί συνδυασμοί) και να δεις το ICM τι σου λέει αφού βγάλεις τα νέα stacks για καθένα από τα 6 σενάρια για υπολογισμούς ICM (6 φορές). Κάτι που θεωρώ ανούσιο, γιατί είναι ξεκάθαρο το fold εδώ (και να ήταν οριακό δε θα γινόσουν πχ chip leader της τάξης του να έχεις τα μισά+ chips του τραπεζιού), αλλά και γιατί και οριακό να ήταν δε θα άξιζε τον κόπο να κάνεις όλο αυτό για να συμπεράνεις ότι μικρό θα ήταν το κακό ακόμη και λάθος να έκανες. Το fold είναι εύκολη απόφαση γιατί τα pot odds σε τέτοιες all-in καταστάσεις λαμβάνονται ως αυστηρό κριτήριο μόνο σε winner take all και σε cash games. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 πριν το raise ήταν 3ος σε stuck με το που έκανε raise και με το action που ακολούθησε είτε κάνει call είτε fold η θέση του θα είναι 4η(οριακά) ακόμα και αν χάσει !Για αυτό το λόγο πιστεύω αξίζει να αυξήσεις τις πιθανότητες κάποιον να βγουν .Δύσκολη απόφαση (και με το μαλάκα time απλά έλεος)Αλλά εγώ βλέπω το call να καλύπτει το ρίσκοSo call από εμένα Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Χμ, όχι και τόσο ξεκάθαρο αλλά fold πάντως. Το γεγονός ότι ο Sam συμφώνησε μαζί μου με προβλημάτισε και το κοίταξα λίγο παραπάνω. Αντώνη έχεις bubble factor 1.10-1.15 σε αυτή την πολύπλοκη κατάσταση και αν πληρωθεί και ο 4ος κοντά στο 1.20 που είχα στο μυαλό μου από την αρχή.Το οποίο σημαίνει ότι θέλεις 10-15% παραπάνω για να κάνεις το call, ίσως και 20%. Δηλαδή, 22-24% ΕV τελικά. Όχι καταστροφικό call δηλαδή, αλλά μην το κάνεις συχνά. Τέλος πάντων, για την κατάσταση που περιγράφεις καλά τα πήγες Παράθεση
Guest Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 εγώ τις βγάζω 8 τις υποπεριπτώσεις εάν call χωρίς να υπολογίζω υποπεριπτώσεις με split pot2 ξεκάθαρης νίκης!4 ξεκάθαρης ήττας2 ελαφριάς ήττας Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Γιώργο περιέγραψα την κατ΄σταση για τί ήταν απο τις λίγες φορές που ένιωσα μεγάλη πίεση. Αντε τώρα να είσαι σε FT τηλεοπτικό και χρειάζεται να πάρεις μια τόσο σημαντική απόφαση και να έχεις ολο τον κόσμο πάνω απο το κεφάλι σου και τις κάμερες κι φυσικά η απόφαση θα είναι για πολλά λεφτά. Δύσκολα πράγματα. Ηταν μια περίπτωση που δεν την βλέπεις κάθε μέρα, εγω μεγάλη εμπειρία απο sit'n'gos δεν έχω και ήξερα οτι έπρεπε να σκεφτώ με αυτό τον τρόπο. Το bubble factor ειναι οντως εως max 1,14. Ετσι χρειάζομαι max 22% και το χέρι μου δίνει 18% min.Η παρτίδα είναι στον αυτόματο πιλότο μέχρι και το allin του btn στου οποίου μου ξέφυγε ενα ωχ (ξέρω οτι χάνω). Αυτός που μου θολω΄νει το μυαλό είναι το ΒΒ που πάει και αυτός allin. Πίστεψε με, εαν ήταν άλλος παίκτης θα πήγαινα αμέσως fold. Αλλα ο πιτσιρικάς ειναι noobas δεν παίζει με το μυαλό, αλλα παρορμητικά και δεν μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται στην παρτίδα. Νομίζω οτι το κλειδί είναι να βρείς εαν κρατά επάνω του ζευγάρι ή μεγάλες κάρτες σε συνδιασμό με το range του co που λόγω οτι το raise προέρχεται απο εμένα είναι allin με any2. Αν έχει το 2ο νομίζω οτι πρέπει να κάνεις call οχι μόνο με pp αλλα με any2 και εσύ, γιατί έχεις τα odds να το κάνεις. Παράθεση
J0hnny_Dr@m@ Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 to insta fold einai ligo....to 3x raise den einai kako Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Αντώνη στους υπολογισμούς ICM τι chip counts έβαλες για τους άλλους παίκτες; Πάντως στο πινακάκι που παρέθεσες για τα σενάρια που έβαλες φαίνεται κάνοντας call αντί για fold να ρισκάρεις equity 4.78 (η διαφορά του 13.78 με το 9) για να κερδίσεις equity 13.06 (η διαφορά του 13.78 με το 26.84), δηλαδή μιλάμε για 2.732 προς 1, ή 26.8%, λαμβάνοντας όμως μόνο τα χειρότερα σενάρια και στην περίπτωση που κάνεις call και χάσεις, αλλά και στην περίπτωση που κάνεις fold, κάτι που βγάζει ένα μεμονωμένο συμπέρασμα. Επίσης, τι ranges θα έδινες περίπου στα hands τους; Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 25 Αυγούστου, 2009 ΑΠορώ πως δεν έχεις καταλάβει ακόμα οτι μετά και το allin tou bb δεν έχουν πιά καμμιά σημασία τα ranges των αντιπάλων καθώς σίγουρα το χέρι σου δεν έχει κάτω απο 18% ενω προς τα πάνω μόνο σε παρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα ξεπερνά ελάχιστα το 20%. Γιαυτό είπα οτι τελικά κάνω call me any2 που επιλέγω να κάνω raise. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Δίπλα από τις επιλογές FOLD-CALL-RAISE θα έπρεπε να υπάρχει κι ένα τέταρτο κουμπί "take back". Στην περίπτωσή μας η καλύτερη κίνηση θα ήταν "take back" - fold preflop. Τώρα η θέση είναι οριακή και τα μαθηματικά γίνονται πολύπλοκα άρα και άχρηστα. Πάντως μεγάλο ρόλο παίζουν τα side pots, ειδικά αυτό με τον BB. Επίσης κάτι σημαντικό είναι η θέση που θάχουμε μετά από ενδεχόμενη ήττα και η αναλογία των στακ. Κι αυτό όχι από άποψη καθαρών ICM αριθμών, όσο ψυχολογικών ορίων των στακ. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:ΑΠορώ πως δεν έχεις καταλάβει ακόμα οτι μετά και το allin tou bb δεν έχουν πιά καμμιά σημασία τα ranges των αντιπάλων καθώς σίγουρα το χέρι σου δεν έχει κάτω απο 18% ενω προς τα πάνω μόνο σε παρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα ξεπερνά ελάχιστα το 20%. Γιαυτό είπα οτι τελικά κάνω call me any2 που επιλέγω να κάνω raise. Αυτό το έχω καταλάβει, εγώ για άλλο λόγο ρωτάω και δε μου απαντάς. Τα chip counts που έβαλες πρώτα-πρώτα. Ο λόγος που ρωτάω για τα ranges των υπολοίπων είναι ότι θα αλλάξει το equity που θα έχεις στο τουρνουά σημαντικά αν πχ ο παίχτης που τους καλύπτει τους άλλους 2 θα πετούσε πάντα πχ AQ,AK ή JJ στο σημείο αυτό. το 18% ή 20% που έχει το φύλλο σου δεν αλλάζει, αλλά το TOURNAMENT EQUITY που έχεις αλλάζει αν έχει monster σχεδόν πάντα ο 3ος που κάνει all-in κι αποκλείει σχεδόν πάντα τους άλλους 2. Τα 6 διαφορετικά σενάρια που προανέφερα θα έχουν τότε πολύ διαφορετική βαρύτητα μεταξύ τους, οπότε και θα αλλάξει σημαντικά το αποτέλεσμα του ICM όταν συνυπολογιστούν όλα τα σενάρια κι όχι το χειρότερο μόνο που υπολόγισες εσύ. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Συνολικά chips 170,000. Κάνω ειδική αναφορά για όλους τους παίκτες.Κοίτα όλες οι σκέψεις δεν είναι για όλους. π.χ. για μένα κάνει το call σε σχέση με τους παίκτες που υπάρχουν στο τραπέζι για σένα θα ήταν πιο φρόνιμο να κάτσεις στα αυγά σου κ να περιμένεις. Κια δεν το λέω ειρωνικά ή υποτιμιτικά αυτό.Οπότε οτι λέω δεν ισχύει για όλους αλλα για ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Εγω π.χ. ξέρω οτι με νίκη σε αυτή την μάχη μάλλον θα το παρω κατα 80% και εχω το σχέδιο έτοιμο με τους εναπομείναντες παίκτες, εσυ πρέπει να ψάξεις το icm. Παράθεση
Vatal Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 SamGreek έγραψε:αν πχ ο παίχτης που τους καλύπτει τους άλλους 2 θα πετούσε πάντα πχ AQ,AK ή JJ στο σημείο αυτό.aaaaarghsam me tiltares paliden foldarei kaneis auta ta filaapo tin ali eliniko tour sto apolonia einai giati oxi.. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Vatal έγραψε:SamGreek έγραψε:αν πχ ο παίχτης που τους καλύπτει τους άλλους 2 θα πετούσε πάντα πχ AQ,AK ή JJ στο σημείο αυτό.aaaaarghsam me tiltares paliden foldarei kaneis auta ta filaapo tin ali eliniko tour sto apolonia einai giati oxi..[/quote:1gncagmg]Ένα παράδειγμα έφερα... το παρερμήνευσες. Εσύ πώς θα ένιωθες στη θέση του αν κρατούσες AQo με τέτοιο action μπροστά σου; Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Αυγούστου, 2009 Antonis έγραψε:Συνολικά chips 170,000. Κάνω ειδική αναφορά για όλους τους παίκτες.Κοίτα όλες οι σκέψεις δεν είναι για όλους. π.χ. για μένα κάνει το call σε σχέση με τους παίκτες που υπάρχουν στο τραπέζι για σένα θα ήταν πιο φρόνιμο να κάτσεις στα αυγά σου κ να περιμένεις. Κια δεν το λέω ειρωνικά ή υποτιμιτικά αυτό.Οπότε οτι λέω δεν ισχύει για όλους αλλα για ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Εγω π.χ. ξέρω οτι με νίκη σε αυτή την μάχη μάλλον θα το παρω κατα 80% και εχω το σχέδιο έτοιμο με τους εναπομείναντες παίκτες, εσυ πρέπει να ψάξεις το icm.Δε μας είπες τελικά τι έκανες; Τι φύλλα έδειξαν, τι απέγινε; Αν πιστεύεις πως αν κάνεις call και κερδίσεις θα "το πάρεις" στο 80% των περιπτώσεων, πρέπει να υπολογίσεις και την πιθανότητα να το πάρεις αν πας πάσο, δεν είναι μηδέν. Επίσης και την πιθανότητα να το πάρεις για το υπόλοιπο 80% των περιπτώσεων που χάσεις μεγάλο μέρος του στακ σου.Πάντως σε ότι αφορά το ICM δεν είναι το μόνο κριτήριο. Όταν έχουμε προβάδισμα "ικανότητας" απέναντι στους αντιπάλους μας ακόμη και στο παιχνίδι με μικρά-μετρίου μεγέθους στακ προτιμούμε να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις, αφού μπορούμε να "ροκανίζουμε" τα stacks των αντιπάλων κατά το υπόλοιπο του τουρνουά. Γιατί να τζογάρουμε τόσο πολύ; Παράθεση
Recommended Posts