Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ειναι το 300$Κ στο Party poker,215$ buy in.

Εχουμε μεινει 280 παικτες,οι 200 πληρωνονται.

average stack περιπου 26Κ

blinds 600/1200

Ειμαι sb με 33,και η εικονα μου ειναι tag.

Tο stack μου ειναι 17Κ.

Ο utg+1(33K stack) κανει standard raise στις 3Κ. (tag)

Απο mp(24K stack) κανει call.(loose passive)

Τικανω??

α.Call μηπως και χτυπησω το φλοπ?Αν πεσει φλοπ χχ ψ,κανω lead out all in?

β.Fold,και ψαχνω καλυτερο spot?

γ.Push all in?

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Το allin μου φένεται κακό και το αποκλείω...Είσαι πίσω από το range του tag από utg+1(θεωρώ πώς δε κλέβει) και θα φας σίγουρα call..

To call πάλι στοιχίζει πολύ..Δεν έιναι τόσο καλό να βάζουμε το 1/7 της στάκας μας για set mining...με στάκα πάνω από 30.000 θα συμπλήρωνα το sb σε 3way pot..

Ως καλύτερη λύση επιλέγω το fold..

Δημοσίευση

Εξαρταται απο τη διαθεση σου να τζογαρεις..

Αν θες το στριβεις το νομισματακι(δυσκολο να πεσεις σε overpair) και τα σπρωχνεις ολα αλλιως fold για καλυτερο spot..

Αμα με τετοιο stack κανεις call περιμενοντας να σεταρεις μαλλον σε λιγο δε θα εχεις λεφτα για call..

Δημοσίευση

luckys έγραψε:

blinds 600/1200

Tο stack μου ειναι 17Κ.

Τικανω??

γ.Push all in?

Η πιθανότητα νίκης σου είναι περίπου 30% γενικά ... άρα καταρχήν έχεις τα pot-odds... ακόμα και το set (~1:7) ταιριάζει με την αναλογία του cal σου με το σύνολο των chips σου (~1:7). Εγώ θα έλεγα ότι ένα call δεν θα ήταν άσχημο αφού σε περίπτωση set θα κάνεις σχεδόν σίγουρα doube-up ένω σε περίπτωση που χάσεις τα 2400 το Μ σου είναι ακόμα οριακά ικανοποιητικό... Εν κατακλείδι θεωρώ και το call και το fold σωστά... αλλά μάλλον θα έκανα το οριακό call.

Δημοσίευση

liondani έγραψε:

luckys έγραψε:

blinds 600/1200

Tο stack μου ειναι 17Κ.

Τικανω??

γ.Push all in?

Η πιθανότητα νίκης σου είναι περίπου 30% γενικά ... άρα καταρχήν έχεις τα pot-odds... ακόμα και το set (~1:7) ταιριάζει με την αναλογία του cal σου με το σύνολο των chips σου (~1:7). Εγώ θα έλεγα ότι ένα call δεν θα ήταν άσχημο αφού σε περίπτωση set θα κάνεις σχεδόν σίγουρα doube-up ένω σε περίπτωση που χάσεις τα 2400 το Μ σου είναι ακόμα οριακά ικανοποιητικό... Εν κατακλείδι θεωρώ και το call και το fold σωστά... αλλά μάλλον θα έκανα το οριακό call.[/quote:3srqrp15]

δε θεωρω fair odds το call preflop.

το double up , οπως λες δεν ειναι ποτε σιγουρο , και ειδικα

χωρις θεση.

1/8.51

Δημοσίευση

Aφησα να δω οσες περισσοτερες αποψεις γραφτουν πριν συνεχισω..

Εγω εκανα all in,με αμφιβολιες για το συγκεκριμενο play για αυτο ηθελα να ακουσω και εσας.

Το call το θεωρουσα κακο,και ημουν αναμεσα στο all in και το fold.

Διαλεξα το all in.

To range του πρωτου παικτη ηταν: AK AQ AA KK QQ JJ

Το fold του δευτερου το ειχα standard.

Θεωρουσα οτι το AQ θα το εκανε fold και θα επαιρνα την πασα εκει.

Τελικα ειχε ΑΚ,και εχασα το coin flip.

H μεγαλη διαφωνια που εχω σχετικα με τις αποψεις που ακουστηκαν,ειναι οτι το χερι μου εδω ειτε ειναι Τ Τ ειτε 2 2 ,ειναι το ιδιο αν σκεφτουμε το range του αντιπαλου οταν παρουμε το call.

Ψυχολογικα ισως νιωθουμε καλυτερα να σπρωξουμε με τα ΤΤ αλλα ως result νομιζω οτι τα odds δεν αλλαζουνε.

Nα ειστε ολοι καλα που ασχοληθηκατε με το χερι αυτο.

Δημοσίευση

luckys έγραψε:

......

H μεγαλη διαφωνια που εχω σχετικα με τις αποψεις που ακουστηκαν,ειναι οτι το χερι μου εδω ειτε ειναι Τ Τ ειτε 2 2 ,ειναι το ιδιο αν σκεφτουμε το range του αντιπαλου οταν παρουμε το call.

Ψυχολογικα ισως νιωθουμε καλυτερα να σπρωξουμε με τα ΤΤ αλλα ως result νομιζω οτι τα odds δεν αλλαζουνε.

κάπως έτσι σκέφτομαι και εγώ.Βέβαια ξέφυγα λιγάκι απ'το αρχικό σου ερώτημα :angry:

Δημοσίευση

Δε νομιζω οτι ειναι σωστο να πεις οτι το AQ παει πασο στο shove.

Μου εχει συμβει να ξεκιναω με ενα range και στη συνεχεια να αρχιζω να κοβω hands για να μου βγει +ev και να πω στον εαυτο μου οτι επαιξα καλα ... === EPIC FAIL.

Text results appended to pokerstove.txt

616,429,440 games 0.485 secs 1,270,988,536 games/sec

Board:

Dead:

equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 67.592% 67.32% 00.27% 414981288 1676106.00 { 99+, AQo+ }

Hand 1: 32.408% 32.14% 00.27% 198095940 1676106.00 { 33 }

Text results appended to pokerstove.txt

565,060,320 games 0.453 secs 1,247,373,774 games/sec

Board:

Dead:

equity win tie pots won pots tied

Hand 0: 57.177% 56.11% 01.07% 317032980 6049830.00 { 99+, AQo+ }

Hand 1: 42.823% 41.75% 01.07% 235927680 6049830.00 { TT }

Δημοσίευση

luckys έγραψε:

Το call το θεωρουσα κακο,και ημουν αναμεσα στο all in και το fold.

Διαλεξα το all in.

Με βάση τα stacks εκ των τριών θεωρώ ως χειρότερη επιλογή το allin, με καλύτερη όλων το call αν και το fold δεν είναι τόσο μεγάλο λάθος. Εχω κάνει παλαιότερα εκτενέστερη ανάλυση το γιατί.

Δημοσίευση

luckys έγραψε:

To range του πρωτου παικτη ηταν: AK AQ AA KK QQ JJ

Το fold του δευτερου το ειχα standard.

Θεωρουσα οτι το AQ θα το εκανε fold και θα επαιρνα την πασα εκει.

Kai an... (isws to AQo)

Den ekana ta maths alla kalo einai na exeis megalytero folding equity otan bloffareis

Δημοσίευση

luckys έγραψε:

blinds 600/1200

Tο stack μου ειναι 17Κ.

Τικανω??

γ.Push all in?

Έχεις 14 big blinds. Ένας καλός παίκτης γνωρίζει ότι ψάχνεις spot για να πουσάρεις το stack σου και το range σου υπό το βάρος αυτό μεγαλώνει πολύ. Aυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο pot υπάρχουν (μουμπλέ μουμπλέ) ήδη 24200 κάνει το call του συμφέρουσα επιλογή καθώς χρειάζεται απλά 36,6% για να είναι σωστό το call του... Επομένως ακομή κι αν το range του είναι αυτό που λες (δεν ξέρω γιατί βγάζεις έξω pairs όπως 88, 99, ΤΤ) το call του είναι μάλλον εύκολο.

Το fold του δεύτερου επίσης δεν ξέρω γιατί είναι standard καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα δεις slow play ΑΑ, ΚΚ εκεί.

Κατά τη γνώμη μου εύκολο fold, καθώς δεν έχεις ικανοποιητικό folding equity και στην καλύτερη των περιπτώσεων πας για coinflip.

Θα ήταν εντελώς διαφορετικό το hand αν κάλυπτες τους αντιπάλους σου...

PS. Εννοείται ότι το call είναι η χειρότερη επιλογή...set mining με τέτοιο stack, είναι απλά -EV.

Δημοσίευση

Chuck_Ali πολύ καλή η ανάλυση για το allin αλλα εύκολη.

Το δύσκολο ειναι να πας παρακάτω. Δεν θα κάνω λεπτομερη ανάλυση αλλα για σε βοηθήσω, λέω τα maths.

Θες 12% και το χέρι σου σε κάθε περίπτωση έχει 18% και με σετ (αν ξέρεις να το παίξεις) θα κάνεις 2,5 up και μπορεί 3,5 up. Συμφέρον μου ακούγεται. Επίσης εαν χάσεις το σετ κ στο επόμενο χέρι ως button καταφέρεις να κλέψεις έχεις ξανά το ιδιο stack.

Ελπίζω να βοήθησα να σκεφτείς και να αναλύσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι περισσότερο.

Δεν βρίσκω λάθος το fold αλλα είναι εαν σκεφτείς περισσότερο, είναι!

Αρα μόνο easy δεν είναι.

Δημοσίευση

Αντώνη, με μπέρδεψες λίγο. Μου λες ότι είναι σωστό το fold, αλλά από την άλλη μου λες ότι μπορεί να κάνεις μέχρι και triple up, οπότε το σκεφτόμαστε. Όσο κι αν ακούγεται λίγο δογματικό, το push/fold όταν έχεις μείνει shortstacked είναι κατά τη γνώμη μου η ενδεδειγμένη λύση. Το να ξοδέψεις σε αυτό το σημείο το 17% του stack σου και να μειώσεις ακόμη περισσότερο το όποιο equity έχεις για μελλοντικά χέρια, για strictly set mining, δεν εξυπηρετεί.

Το easy ίσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά τα stack sizes των αντιπάλων και το utg raise, έστω και μετά από αρκετή σκέψη, θα με ανάγκαζαν προσωπικά να πετάξω ένα small pair ;)

Δημοσίευση

Chuck_Ali είναι αστείο. Μόλις έκανα μιά βόλτα απο το σαιτ που έχεις blog και βρήκα ενα άρθρο του πόκερ pro σας για το set mining.

Εαν διάβαζες τα tips του δεν θα απαντούσες έτσι.

Πιθανόν να το έχεις διαβάσει αλλα κόλησες κάπου εκει που λεει για ΒΒ (και έχει δίκιο). Ομως στην εδω περίπτωση δεν θα πρέπει να τα λάβεις υπόψιν γιατί έχεις ολα τα tips του.

Στα ξαναλέω με maths, 11,8 για σετ στο φλοπ σου λέει ο pro και έχεις 12% να κάνεις το call!!!!!!

Οχι πάνω απο το 7-8% του στάκ σου λέει και το τηρείς και εδώ 1,400/17,000=8%!!!!!

Αντιθέτως εαν τους καλύπτεις πρέπει να κάνεις άλλες σκέψεις κ το fold μπορεί να γίνει εύκολο. Και εδω αντίθετα, μάλλον τα λες. Εαν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο του poker pro σας, αλλα να μην μείνεις μόνο σε αυτά που λέει -που πιθανόν να είναι και αντιγραφή απο κάποιο βιβλίο- και σκεφτείς περισσότερο θα βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Εαν δεν μπορέσεις, εγω δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.

Το έχω ξαναπεί θα το ξαναπώ. Διαβάζουμε, διαβάζουμε αλλα τι καταλαβαίνουμε? Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης και ανάλυσης των γνώσεων που λαμβάνει.

Υ.Γ. Ειναι 1800/17,000= 10% αλλα δεν αλλάζει και πολύ την ισσοροπία.

Υ.Γ. Ποσταρω το 2ο χωρίς να δω το ποστ σου. Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες. Εισαι σε mode push or fold αλλα εδω δίνεις δύο ευκαρίες στο ευατό σου ενώ με την δική σου τακτική μόνο μία και ή αυγά ή πουλιά.

Δημοσίευση

Έχει πλάκα γιατί έχουμε κάνει κι οι 2 λάθη στα νούμερα :laugh:

Ξοδεύεις 2400/17000 = 14,11% του stack σου, αυστηρά για set mining. Νομίζω ότι είναι κακή επιλογή (όπως λέει και το άρθρο του poker pro).

Kάνεις call 2400(είναι sb όχι bb o hero) για να δεις flop που έχει μέσα 7800. Δηλαδή 2400/10200=0,235 ή 23,5%. Αυτό απλά σαν επισήμανση, έτσι κι αλλιώς δεν μας απασχολούν τα pot odds, αλλά τα implied odds για το set mining. Το κρίσιμο σημείο για μένα είναι ότι σπαταλάς μεγάλο μέρος του stack σου και του Folding Equity.

Δεν υπονόησα ότι αν καλύπτεις τους αντιπάλους σου πρέπει να παίξεις ρέστα με τα 3άρια. Απλά το call θα ήταν σίγουρα μια επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Γένικα η άποψη μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να διασώσεις όποιο folding equity σου έχει απομείνει και να κυνηγήσεις spots που εσύ θα είσαι ο raiser και όχι ο caller.

YΓ. Ελπίζω να μην έκανα λάθος πάλι στα νούμερα γιατί σφίξανε κι οι ζέστες!

Δημοσίευση

Γιαυτό πρέπει να ποστάρονται με το hand history. Συνήθως δεν απαντ΄λω αλλα αυτή εδώ έχει ενδια΄φερον. Κοιτά δεν διαφωνώ με ότι λες, απλά έχεις στεγανοποιήσει την σκέψη σου και δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

Ξεχνας τα αντε. Δεν έχει σημασία. Μην κολλάς στις λεπτομέρειες.

Ξαναδιάβασε το ποστ μου και ξανασκέψου τι λέω. Δες το δάσος και οχι το δέντρο.

Α ξέχασα. Εαν τους καλύπταμε θα επρέπε να τηρήσουμε τον κανόνα 20 επι το raise δηλ 60ΒΒ και αυτό εννοεί deepstack o pro.

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω τώρα αλλα οταν έχω 50,000 ζορίζομαι να κάνω το call, ενω εαν είμαι σε αυτή την κατάσταση είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Δημοσίευση

Δεν είδα antes στο post της παρτίδας(κι εμένα μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν μπορώ να τα συνυπολογίσω θεωρητικά). Γενικά συμφωνούμε στο ότι ποτέ δεν υπάρχει μία ενδεδειγμένη λύση, απλά ανέφερα πως θα έπαιζα το hand, κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις... Να'σαι καλά ;)

Δημοσίευση

ΤΟ πρόβλημα είναι οτι εγω καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, εσυ δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Εχει να κάνει με την γενικότερη τακτική που εισαι μάλλον υποχρεωμένος να ακουλουθήσεις (push or fold) και εδω σου δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαρία(εαν πιάσεις το σετ σου) να το αποφύγεις.

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΠΤ αντιθέτως έχεις πολλά να κερδίσεις.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

ΤΟ πρόβλημα είναι οτι εγω καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, εσυ δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Εχει να κάνει με την γενικότερη τακτική που εισαι μάλλον υποχρεωμένος να ακουλουθήσεις (push or fold) και εδω σου δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαρία(εαν πιάσεις το σετ σου) να το αποφύγεις.

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΠΤ αντιθέτως έχεις πολλά να κερδίσεις.

Μέχρι τι ποσοστό της στάκας μας κάνουμε call δλδ εκεί για set mining;