fileasfog Δημοσίευση 18 Ιουλίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Ιουλίου, 2009 Είστε SB kκαι όλοι παν πασο μεχρι εσας. Εχετε 5000 chips και τα blind ειναι 200-400. Κρατατε Α7. Εαν κανετε raise στα 1000 και δεχτειτε allin συμφωνα με το range του αντιπαλου πρεπει να πατε πασο. Εαν κανετε raise 2000 και δεχτειτε allin το σωστο ειναι να κανετε call επειδη ειστε comitted.Ερωτηση: Κατα πόσο ειναι σωστη μια τετοια κινηση, δηλαδη να δημιουργουμε εσκεμμενα καταστασεις comitted; Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 18 Ιουλίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 18 Ιουλίου, 2009 Ο μόνος λόγος που βλέπω χρησιμότητα στο να γίνω εσκεμμένα pot committed preflop είναι να πείσω τον αντίπαλο ότι δεν έχει folding equity και όχι για να έχω πιο εύκολη απόφαση μετά. Εν ολίγοις, όπως έχω πει και στο παρελθόν, η ιδέα των προκατασκευασμένων odds δεν με βρίσκει σύμφωνο.Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο με 12,5 blinds, αν δεν έχω πολύ συγκεκριμένο λόγο για limp, θα πρότεινα απευθείας allin, γνωρίζοντας βέβαια ότι όταν ακούσω call θα είμαι πίσω στο 75% των περιπτώσεων*. Ο λόγος είναι ότι ακόμη και με αυτό το ρίσκο είναι +EV κίνηση. Έστω ότι θα κάνει call με το 15% του range του (66+,A8s+,KTs+,A8o+,KTo+). Στο 85% των περιπτώσεων θα μαζέψω 600 chips (δεδομένου ότι δεν έχουμε antes). Στο υπόλοιπο 15% έχω ένα equity 37% με αυτό το range, άρα (600 x 0,85) + (600 x 0,15 x 0,37) = 543,3chips. Στο υπόλοιπο 63% αυτού του 15% που θα κάνει call και θα χάσουμε, αν υποθέσουμε ότι χάνουμε όλο μας το stack, θα έχουμε 5000 x 0,63 x 0,15 = 472,5chips, άρα είναι +EV να μπούμε allin εξαρχής. Βέβαια, στα τουρνουά πρέπει να αξιολογήσουμε κι άλλους παράγοντες (bubble factor κλπ), αλλά όσον αφορά τη μαθηματική απόφαση, επιλέγω allin.* από τους 198 συνδυασμούς του range του είμαι μπροστά στους 48, δηλαδή στο 24,2% των περιπτώσεων. Παράθεση
Recommended Posts