Tarestasas Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Σας παραθέτω μια ανακοίνωση από το myphone.gr (όχι τυχαίο site, αφού αριθμεί περί τα 122.000 μέλη), με την ελπίδα - ευχή να δούμε και στο Pokerland κάτι τέτοιο σύντομα. Αφιερωμένο ειδικά στο Σταύρο και το Βασίλη, που μάλλον συμφωνούν μαζί μου.Θέμα: Προσοχή! Κατάργηση γραφής GreeklishΗ ομάδα διαχείρισης του myPhone ζητά από τα μέλη του myPhone να σταματήσουν τη χρήση Greeklish στα θέματα και στα μηνύματα τους από 1η Σεπτεμβρίου 2009.Καταλαβαίνουμε ότι πολλά μέλη έχουν συνηθίσει να γράφουν σε Greeklish, για αυτό το λόγο θα δοθεί μία περίοδος προσαρμογής 3 μηνών πριν εφαρμοστεί η κατάργηση των Greeklish.Από 1η Σεπτεμβρίου 2009, η ομάδα διαχείρισης των φόρα θα διαγράφει άνευ προειδοποιήσεως όσα μηνύματα γράφονται σε Greeklish.Γιατί γίνεται αυτό;Πριν εξηγήσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ας δούμε δύο-τρία παραδείγματα σχετικά.ΘήταGreeklish 1: thitaGreeklish 2: 8htaGreeklish 3: uitaGreeklish 4: 9hta.Δακτυλογραφώντας σαν το πληκτρολόγιο να ήταν στα ελληνικά, ενώ στην πραγματικότητα είναι ρυθμισμένο στα αγγλικά: U;htaΗ χρήση του αριθμού 8 για το γράμμα Θ/θ είναι συχνή, ή του u (επειδή το u και το θ βρίσκονται στο ίδιο πλήκτρο στα ελληνικά πληκτρολόγια) ή μπορεί να είναι th ή πιο σπάνια Q.Για το γράμμα Ε/ε χρησιμοποιείται το e.Συχνή είναι η χρήση του 3 για το γράμμα Ξ/ξ (λόγω οπτικής ομοιότητας). Μπορεί να γραφτεί και σαν ks ή x ή j.Για το Ψ/ψ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός ps ή το y ή ο αριθμός 4 ή το c (επειδή το c και το ψ βρίσκονται στο ίδιο πλήκτρο).Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η έλλειψη έγκαιρης τυποποίησης επέτρεψε πολλές εναλλακτικές μορφές για κάποια γράμματα, με αποτέλεσμα ο κάθε έλληνας να γράφει τα "δικά του" greeklish.Προβλήματα που προκύπτουν. Λόγοι κατάργησης των Greeklish.1. Τα greeklish δημιουργούν πρόβλημα στο search engine των φόρα.Παράδειγμα: κινητή τηλεφωνία, kiniti tilefonia, khnhth thlefwnia, kinhth thl3fon1a.2. Είναι δυσανάγνωστα από το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του φόρουμ.......................................................................................................................................3. Ο λιγότερος σημαντικός λόγος είναι η εμφάνιση του φόρουμ. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο προσιτό και διαβάζεται πιο εύκολα όταν όλα είναι γραμμένα στα Ελληνικά.Γνωρίζοντας ότι πλέον, όλοι οι υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα γραφής Ελληνικών χαρακτήρων καταλήξαμε στην κατάργηση των Greeklish από το myPhone. (Εάν έχετε κάποια εξωτική διανομή του Linux που δεν έχει Ελληνικά ή κάτι αντίστοιχο σας προτείνουμε να αναβαθμιστείτε σε μία διανομή που να έχει Ελληνικά).Για όσους θα δυσκολευτούν από αυτήν την αλλαγή, προτείνουμε :1. http://tools.wcl.ece.upatras.gr/degreeklish/index.php2. http://services.innoetics.com/greeklish/3. http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp4. http://www.e-greeklish.gr/greeklish-to-greekΕίναι όλα άριστα εργαλεία μετατροπής Greeklish σε Ελληνικούς χαρακτήρες και μάλιστα με τονισμό. Σας προτείνουμε θερμά να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που αναφέρονται και να προσπαθήσουμε όλοι μας να γράφουμε σωστά Ελληνικά που είναι και η μητρική μας γλώσσα. Σας θέλουμε κοντά μας όσους γράφετε Greeklish αλλά στα Ελληνικά !!!Δικαιολογίες όπως , "Βαριέμαι να γράφω Ελληνικά" , "Γράφω πιο γρήγορα στα Greeklish", "Είστε φασίστες. Εγώ θα γράφω όπως θέλω", "Βαριέμαι να πατάω alt-shift" , "Δεν έχω χρόνο να γράφω Ελληνικά (αλλά έχω κάνει 5000 ποστς στο myphone)" δεν ευσταθούν.Απειλές του τύπου "Εγώ δεν θα ξαναπατήσω από 1-9-2009, άντε γειά" επίσης δεν έχουν ουσία.Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε στη συνεργασία σας για να κάνουμε το myPhone ακόμα καλύτερο. Poliscas & Baskont, πάμε! δυνατά και ... ελληνικά ! Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Σίγουρα δεν πρόκειται να δουλέψει σε πόκερ φόρουμ.Αν γίνει κανονισμός θα το σεβαστώ αλλά θα είναι καταστροφικό για τα θέματα που έχουν καθαρά τεχνικό περιεχόμενο.Τι θα γράφουμε δηλαδή «σκουιζ» ή «μπιγκ μπλάιντ»;Θα πρέπει να γίνει εξαίρεση για τα θέματα στρατηγικής τουλάχιστο αλλοιώς θα μειωθεί κατακόρυφα η ποιότητα και η ποσότητα των δημοσιεύσεων στρατηγικήςΚαι αν τελικά καταργηθούν τα greeklish τότε θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 2 όροι:1 ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! (Σεβασμός στους άλλους αναγνώστες)2 Όχι τερατουργήματα ορθογραφίας (Σεβασμός στη γλώσσα. Υπάρχουν και spell checkers για όσους είναι δυσλεκτικοί, ομογενείς, μετανάστες, κουμπούρες στο σχολείο κλπ) Παράθεση
Vatal Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 rofl OP ta misa sou posts einai gia ta greeklishhttp://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Παράθεση
Zulugr Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 +1 στο θεμαHoldemgr αλλο τα greeklish και αλλο τα engish.Οταν γραφεις : ...ειμαι big blind ( η ακομα BB ) δεν ειναι greeklish. Παράθεση
moderator Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Επειδή αγαπάω και κυρίως τρέφω τεράστιο σεβασμό για το θαυμάσιο εργαλείο που λέγεται Ελληνική γλώσσα και το οποίο χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να τελειοποιηθεί συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το αρχικό ποστ του Κώστα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα Greeklish μπορούν να καταργηθούν στη χρήση του φόρουμ, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και να διαβάζουμε όλοι ωραία ελληνικά.Νομίζω ότι με λίγη προσπάθεια ο καθένας από μας μπορεί να γράψει σε καλά Ελληνικά σεβόμενος τους αναγνώστες που θα διαβάσουν το μήνυμά του.Η παρατήρηση του holdemgr έχει βέβαια τη σημασίας της, καθώς το πόκερ έχει πάρα πολλούς ξενόγλωσσους τεχνικούς όρους, που δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να τους γράφουμε στα Ελληνικά (το παράδειγμα με το μπλάιντ νομίζω τα λέει όλα). ΄Όμως η λύση σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει και την εφαρμόζουμε ήδη στο Pokerland: γράφουμε τα πάντα στα Ελληνικά εκτός από τις ορολογίες, τις οποίες αποδίδουμε στα Αγγλικά. Το θέμα είναι τεράστιο και όπως βλέπετε απασχολεί και άλλα πολύ μεγαλύτερα φόρουμ από το δικό μας. Νομίζω ότι σε αυτό τον ανοιχτό διάλογο αξίζει να συμμετέχουν όλοι και να καταθέσουν την άποψή τους.Εγώ απλώς εξέφρασα την προσωπική μου γνώμη. Το τι θα κάνουμε σαν Pokerland θα εξαρτηθεί από τις δικές σας απόψεις και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε μεγάλο χρονικό περιθώριο να το συζητήσουμε και να προσαρμοστούμε.Πόσο σας ενοχλεί η χρήση των greeklish; Συμφωνείτε η διαφωνείτε με την χρήση τους; Παράθεση
arourel Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 ..Προσωπικά στις αρχές χρησιμοποιούσα greeklish αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί βιασμό της γλώσσας μας....Θέμα συνήθειας είναι να αρχίσουν να γράφουν όλοι με ελληνικούς χαρακτήρες..Τα post γίνονται ευανάγνωστα και διαβάζονται με καλύτερη διάθεση.......Η τραγικότητα της κατάστασης μπορει να συνοψιστεί στο παρακάτω: Πήγε φίλος μου στην εφορία να υπογράψει ένα έγγραφο και το όνομά του το έγραψε σε greeklish....Αntreas Zampas power!! Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 ΜΠράβο Κώστα!!Τωρα για να είμαι ειλικρινής όμως δεν ξέρω εαν προτιμώ greeklish ή "σκοτωμένα" Ελληνικά.Πέζο πόκερ οχτο ορες την ιμέρα και ημε καλώς ή pezo poker oxto ores tin imera kai eimai kalosΠΡαγματικά έχω δυσκολία να αποφασισώ τι απο τα δύο με εκνευρίζει περισσότερο, όμως ή αλήθεια είναι οτι οταν βλέπω ποστ με greekglish πάνω απο 5 γραμμές, δεν το διαβάζω σχεδόν ποτέ. Παράθεση
Tarestasas Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Xαίρομαι για την απόφαση του Σταύρου να θέσει το θέμα σε δημόσιο διάλογο - δημοψήφισμα.Σε ό,τι ανέφερe ο Holdem: ασφαλώς και δεν προτείνω να γράφονται οι αμιγώς ποκερικές εκφράσεις σε ελληνικά - για όνομα του Θεού - έτσι θα φτάσουμε σε αντίθετα αποτελέσματα...Σας ενημερώνω επίσης, ότι την ίδια απόφαση έλαβε προ μηνών και το mywatch.gr Παράθεση
labKK Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Είμαι καιρό γραμμένος σε αυτό το forum αλλά δεν ασχολήθηκα ποτε σοβαρά με όσα γράφονται εδώ γιατί τα περισσότερα posts τα έγραφαν οι χρήστες σε greeklish και δεν έχω καμιά όρεξη να βγάλω τα μάτια μου για να καταλάβω τι θέλει να πει ο άλλος.Τις πιο πολλές φορές αγνοώ τα greeklish posts.Σε όλα τα ελληνικά forum(όχι για poker) που είμαι γραμμένος σιγά σιγά έκαναν υποχρεωτικό το να postareis στα ελληνικά.Ναι είναι πολύ δύσκολο στην αρχή αλλά συνιθίζεις και δικαιολογίεςτου στύλ "δεν γράφω γρήγορα" είναι άκυρες.Αν δεν αρχίσεις να γράφεις ελληνικά δεν θα μάθεις ποτε να γράφεις γρήγορα και ελληνικά.Για την ορθογραφία διαφωνώ.Δεν με πειράζει τόσο.Καλύτερα με λάθος ορθογραφία παρά με ...σωστά greeklish.Στην αρχή θα είναι πολύ δύσκολο όντως αλλά πιστεύω με τον καιρό θα μπούν όλοι στο κλίμα.Επειδή όντως το poker έχει πολλές ορολογίες και πρέπει πολλές φορές να αλλάζεις σε english για να γράψεις π.χ. big blindθα προτείνω το εξής (εντάξει μπορεί να είναι και μπούρδα αλλά αν μπορεί να γίνει θα βοηθούσε):Οπως έχουμε δίπλα όταν ποστάρουμε ένα χώρο με τα emoticons και με ένα κλικ βάζεις όποιο θες στο post ,θα μπορούσαν οι δημιουργοί του site να φτιάξουν ένα αντίστοιχο που θα περιέχει τις πιο χρησιμοποιούμενες ορολογίες του poker και να τις βάζεις πιο εύκολα στο post.Πχ αντί να γυρνάω σε αγγλικά για να γράψω big blind και μετα να γυρίσω πάλι σε ελληνικά για να συνεχίσω , θα πατάω το εικονιδιο ΒΒ , θα προστίθεται κανονικά στο post και θα συνεχίζω με ελληνικά χωρίς να έχω αλλάξει γλώσσα. Μπράβο που ανοίξατε αυτό το thread.Δεν ήμουν σίγουρος αν το είχατε συζητήσει κάπου.Ελπίζω οι υπολοιποι που θα γράψουν εδώ τη γνώμη τους να μην χρησιμοποιήσουν greeklish... Παράθεση
evry Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Δεν έχω opinion...one way or the other. Για μένα η δυσκολία είναι να εκφραστώ καλά στα ελληνικά αφού η μητρική μου γλώσσα είναι τα αγγλικά. Μάλλον θα υπάρχουν ορθογραφικά λάθη όταν γράφω στα ελληνικά, αλλά sorry....nobody's perfect. Όπως και τα παιδιά που σταματάνε να διαβάζουν τα posts όταν είναι στα greeklish, έτσι και εγώ σταματάω όταν φερ'ειπείν κάποιος χρησιμοποιήσει την λέξη "άμεσα" αντί για "αμέσως"....και δεν πρόκειται κανείς να με πείσει πως το αμεσα είναι σωστή χρήση.Άμεσα means "directly" and not "immediately," όπως το "έμμεσα" σημαίνει "indirectly." (<---did I get that backwards?) Παράθεση
ice9 Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 pedia ke ego pistevo pos ine malakia na grafume se greeklish, ginete diskolh h katanohsh ton minimaton. ego ime iper tis allagis!Χαχα, πλακίτσα... Παράθεση
empags Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Prwtisth shmasia exei to periexomeno kai oxi h "foresia" tou. protimw na diabazw posts sta greeklish p.x tou crf88, tou vatal klp, para wraies mpourdes sta ellhnika.xwris na eimai kapoios ypermaxos ths or8ografias perissotero mou petane ta matia eksw la8h sta ellhnika para sta greeklish.ma perissotero enoxlhtiko ap'ola einai na prospa8eis na epibaleis kanones kai epi8ymies sou stous allous. Παράθεση
otinanai Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 holdemgr έγραψε:Αν γίνει κανονισμός θα το σεβαστώ αλλά θα είναι καταστροφικό για τα θέματα που έχουν καθαρά τεχνικό περιεχόμενο.Τι θα γράφουμε δηλαδή «σκουιζ» ή «μπιγκ μπλάιντ»;QFT.poliscas έγραψε:Η παρατήρηση του holdemgr έχει βέβαια τη σημασίας της, καθώς το πόκερ έχει πάρα πολλούς ξενόγλωσσους τεχνικούς όρους, που δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να τους γράφουμε στα Ελληνικά (το παράδειγμα με το μπλάιντ νομίζω τα λέει όλα)Exei th shmasia tou oti den katalavainei th diafora greeklish apo english.E3hghse tou to kai telos.Tespa to thema einai oso palio einai kai to internet sthn Ellada kai einai ektos apo palio kai 3eperasmeno.3ekinhse klassika apo atoma me nicknames andromedagr , omadaepsilonpower, vasiloxountikos69 kai allous loipous ypereyais8htous ellhnares gia tous opoious kathe enas pou egrafe me greeklish htan to ligotero praktoras ths cia me skopo na apodomhsei thn ellhnikh glwssa.Wstoso prin apo polla xronia(epoxes pou mesouranouse to irc kai pio prin akoma) ta greeklish htan o monos tropos na grafoun kai na diavazoun ellhnika an8rwpoi pou ebainan sto internet me leitourgika pou gia na anagnwrisoun ellhnika tha eprepe na tous fygei o kolos.Pleon to provlhmna ayto den yfistatai gia kanenan opote to mono zhthma einai ka8ara ais8htiko.An kapoios thelei ena forum pou oloi grafoun me ton idio tropo epivallei toys ellhnikous xarakthres. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 empags έγραψε:Prwtisth shmasia exei to periexomeno kai oxi h "foresia" tou. protimw na diabazw posts sta greeklish p.x tou crf88, tou vatal klp, para wraies mpourdes sta ellhnika.O empags κερδίζει με το καλύτερο επιχείρημα.Αν για οποιοδήποτε λόγο αποθαρρύνονται οι καλές δημοσιεύσεις, τότε είναι πραγματική απώλεια για ένα τεχνικό φόρουμ.Και πιο γενικά με τα ιντερνετς όποιος πάει να βάλει κανόνες συνήθως την πατάει και σκοτώνει την κότα με τα χρυσά αυγά (χήνα για τα nits)Kai giati na to krypswme allwste, h epibolh tetoiou "kanonismou" exei kathara emporika elathria (to google den katalabainei -akoma- greeklish nomizw) Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Ιουνίου, 2009 otinanai έγραψε:Τα trolls είναι πιο ενοχλητικά από τα greeklish(Prepei na s'eyaxristhw vevaia pou mou edwses to erethisma na mathw ta eisagwgika «» vs <<>> vs "" ) Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 labKK έγραψε:Επειδή όντως το poker έχει πολλές ορολογίες και πρέπει πολλές φορές να αλλάζεις σε english για να γράψεις π.χ. big blindθα προτείνω το εξής (εντάξει μπορεί να είναι και μπούρδα αλλά αν μπορεί να γίνει θα βοηθούσε):Οπως έχουμε δίπλα όταν ποστάρουμε ένα χώρο με τα emoticons και με ένα κλικ βάζεις όποιο θες στο post ,θα μπορούσαν οι δημιουργοί του site να φτιάξουν ένα αντίστοιχο που θα περιέχει τις πιο χρησιμοποιούμενες ορολογίες του poker και να τις βάζεις πιο εύκολα στο post.Πχ αντί να γυρνάω σε αγγλικά για να γράψω big blind και μετα να γυρίσω πάλι σε ελληνικά για να συνεχίσω , θα πατάω το εικονιδιο ΒΒ , θα προστίθεται κανονικά στο post και θα συνεχίζω με ελληνικά χωρίς να έχω αλλάξει γλώσσα. +1Με το 95%+ των post μου στα Ελληνικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταθέσω άποψη. Για όσους λένε ότι γράφουν πολύ πιο αργά στα Ελληνικά (chris για ποιον χτυπάει η καμπάνα; :laugh: :laugh: ) και δεν πρόκειται να συμμορφωθούν θα αντιτάξω το ότι μου παίρνει μιάμιση φορά περισσότερο χρόνο (δεν κάνω πλάκα, το χρονομέτρησα 1.4 για την ακρίβεια) να διαβάσω το ίδιο post σε greeklish απ' ότι σε ελληνικά! Παράθεση
fridis Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 egw poy den xerw agglika mporo anti na lew tsek na lew oriste???? Παράθεση
CharliesGunner Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 greeklish for ever e3o oi hountikoi apo ta forumzito i elef8eria kato oi nomoi kai oi kanonismoie3o oi tourkoi apo tin kyproklp........klp Παράθεση
clickys Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 CharliesGunner έγραψε:greeklish for ever e3o oi hountikoi apo ta forumzito i elef8eria kato oi nomoi kai oi kanonismoie3o oi tourkoi apo tin kyproklp........klp+20000000000000000000000000000000000Bravo file mazi sou ! Παράθεση
otinanai Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 holdemgr έγραψε:Kai giati na to krypswme allwste, h epibolh tetoiou "kanonismou" exei kathara emporika elathria (to google den katalabainei -akoma- greeklish nomizw)Pragmatika ti allo tha akousoume apo to sygekrimeno atomo.Legendary post imo opote QFT gia allh mia fora.Ps.Zhtaw epishma apo to forum kai ton idio ton holdemgr ta pneymatika dikaiwmata na anaparagw to sygekrimeno quote kai se alla fora. Παράθεση
kwste Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Θα μας τρελάνετε τελείως μου φαίνεται.Όταν λέμε να μην γράφουμε greeklish δεν εννοούμε να γράφουμε μόνο Eλληνικά.Οι ορολογίες μπορούν να γράφονται κανονικά στα Αγγλικά.Δικαίωμα να γράφουν στα διάφορα forum δεν έχουν μόνο όσοι έχουν βγάλει την νομική.Επειδή διάβασα κάποιους να λένε για ορθογραφικά λάθη, δεν πειράζει κάντε τα στραβά μάτια, ο σεβασμός δεν κερδίζεται στα χαρτιά. Όταν κατάλαβα πόσο πολύ κουράζουν τα greeklish και τα κεφαλαιά σταμάτησα και ας γράφω λίγο πιο αργά.Δεν είναι θέμα εθνικισμού όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν, είναι καθαρά λειτουργικό το θέμα. Παράθεση
Tarestasas Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 otinanai eisai megalo gatoni kai mas katalaves OLOYS !Stavro-Antoni-Kwste-Arourel kai osoi loipoi symfwnisate mazi mou omologiste to oti anikete sti Neolaia tis Xrysis Avgis kai oti oi pateres sas itan meli tis EAT-ESA !!! - ego idi katalava tola8os mou k aposyro tin protasi - Exigisa kai sto Styliano Patako, pou me anagase na kano auto to post, oti apotyxame...ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως θεσπιστεί νέα επίσημος γλώσσα της παρούσης ιστοσελίδος Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Όστις δε καταληφθεί παρανομών, ήτοι γράφων εις ετέραν γλώσσαν πλην της Αρχαίας Ελληνικής, να συλλαμβάνεται πάραυτα και να παραπέμπεται εισ Δίκην, κατά την αυτόφωρον διαδικασίαν, επί ποινή απαγχονισμού, στερούμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Παράθεση
kwste Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Tarestasas έγραψε:otinanai eisai megalo gatoni kai mas katalaves OLOYS !Stavro-Antoni-Kwste-Arourel kai osoi loipoi symfwnisate mazi mou omologiste to oti anikete sti Neolaia tis Xrysis Avgis kai oti oi pateres sas itan meli tis EAT-ESA !!! - ego idi katalava tola8os mou k aposyro tin protasi - Exigisa kai sto Styliano Patako, pou me anagase na kano auto to post, oti apotyxame...ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως θεσπιστεί νέα επίσημος γλώσσα της παρούσης ιστοσελίδος Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Όστις δε καταληφθεί παρανομών, ήτοι γράφων εις ετέραν γλώσσαν πλην της Αρχαίας Ελληνικής, να συλλαμβάνεται πάραυτα και να παραπέμπεται εισ Δίκην, κατά την αυτόφωρον διαδικασίαν, επί ποινή απαγχονισμού, στερούμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ priceless Παράθεση
otinanai Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιουνίου, 2009 Tarestasas as 3ekinhsoume apo ta profanh oti dhladh den katalaves tipota apo oti eipa sto post mou kai oti oudepote se xarakthrisa kapws (xountiko,xrysaygith ktl).Tha sou e3hghsw loipon pws exei to zhthma na to katalaveis mia kai kalh.Prin apo 12-13 xronia otan esy phgaines sto kafeneio tou xwriou sou kai perimenes sthn oura gia na thlefwnhseis sto 8eio sou sto diplano xwrio kapoioi apo mas syzhtousame online to thema twn greeklish.Pistepse me EISAI POLY LIGOS gia na epixeirhmatologhseis yper twn ellhnikwn xarakthrwn enanti twn greeklish.Yphr3an atoma pou kanonika kapoios eprepe na tous dwsei didaktoriko gi ayta pou exoun grapsei yposthrizontas ayto pou toso ftwxa esy prospa8eis na anadei3eis...Antistoixa vevaia yphrxan kai ta atoma me ta antitheta pisteyw.Tespa den exw dia8esh na diafwnhsw mazi sou giati gia mena pou zw to ellhniko internet 15 xronia eisai mia grafikh periptwsh.Wstoso allh fora prin sou anevei h piesh kai grapseis asynarthsies san aytes pou egrapses kane ena kopo na diavaseis ti leei o allos. Παράθεση
Recommended Posts