marios_521 Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Γειά σε όλους....Δυο μέρες τωρα με έχει "γονατίσει" το river.Με εχει πάρει το ποτάμι.Εχω απορίες.(θα μίλήσω γενικά, δεν ποστάρω κατι).1. Ξεκινας με ενα δυνατό χέρι πριν το φλόπ, πχ.QQ.Το ποντάρεις. Μένεις heads up.Ερχεται το φλόπ κάτι σε 69Τ.Νιώθεις ότι εισαι δυνατός αλλά φοβάσαι να μη "φτιάχτεί" ο άλλος με κάποιο draw ή βγάλει κανενα Κ ή Α και τρέχεις. Ποντάρεις δυνατά (2/3 του ποτ) και τελειώνεις την παρτίδα εκει.Είναι κάτι που κάνω συχνά. Μήπως χάνω λεφτά απο τα επόμενα πονταρίσματα όμως? 2.Έχεις ένα σχετικά δυνατό χέρι, πχ. ΑJs,AQ,KQ κλπ.Πόντάρεις πάλι δυνατά πριν το φλόπ.Μένεις παλι heads-up.Το φλοπ έρχεται και πιστεύεις ότι εκεινη τη στιγμή έχεις το καλύτερο χέρι. Εχεις ας πουμε top pair και top kicker.Draw δεν υπαρχει και τελος παντων εκεινη τη στιγμή νικάς. (Αλλωστε στο τελος έτσι αποδυκνείεται).Δεν τελειωνεις την παρτίδα εκεί όπως πρίν αλλά προσπαθείς να ανεβάσεις το ποτ. (με slowplay, check-raise οχι τοσο συχνα, και calls).Και τελικά στο river αυτός ο τυπος κάνει 2 ζευγάρια και σε στέλνει "αντάρτη".Επίσης είναι κάτι που κάνω συχνά. Μήπως θα έπρεπε να τελειώνω την παρτίδα στο φλόπ;Σίγουρα είναι κακοτυχία και δεν έχει πολλες πιθανότητες να συμβεί (ή μηπως έχει.Τέλος πάντων.Όταν είμαι δυνατότερος στο φλόπ, μένω μέχρι τέλος. (Αν χασω χανω πολλά)Όταν είμαι δυνατός σε επικύνδινο φλόπ, ζητάω να παραιτηθει ο άλλος ή να πληρώσει το draw του.(Αν παραιτηθεί παίρνω λίγα, αν συνεχίσει συνήθως θα χάσω λίγα ακόμα)Οταν είμαι μέτριος ή καμμια φορα αδύναμος και με παίρνει, με ένα continuation bet παιρνω το ποτ εκει. (Κερδίζω λίγα).Εγραψα αυτό το μακροσκελές ποστ γιατι μετα από πολλή αυτοκριτική κατάλαβα ότι εδώ υστερω.Μέχρι σημερα, παίζω απο 1 έως 4 τραπέζια και τους "ψειρίζω" σταθερά. Μόλις μου κάτσει καμμια ευκαιρία να πάρω κανενα μεγάλο ποτ, στο τέλος στραβώνει.Ή εχει συσωρευτεί η ατυχια τον τελευταιο καιρο,ή θελω μελέτη!Η γνώμη σας μου είναι (πάντα μέχρι σήμερα) πολύτιμη.Ευχαριστώ προκαταβολικά! Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 ή θελω μελέτη!+1 Παράθεση
bouklinio Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 etsi opos to theteis mono xontrika kafeneiaka mporoun na dothoun apantiseis..(toulaxiston apo merias mou..)se kathe partida prepei na ksereis ti thes kai an thes ton allon mesa i oxi..ama ton thes paso kaneis ta analoga pontarismata mexri ekei pou se pairnei kai analogos ton katastaseon..position ti eidous paixtis einai,ti eikona exeis deiksei sto trapezi,,ti eikona exei deiksei aytos,,ama ekeini ti sigkekrimeni stigmi iparxei kapoia ideaitorotita stin pasa(eisai-einai on tilt)kai ola ola ola ayta pou kanoun to paixnidi eksairetika diksolo kai taytoxrona magiko..ta idia isxioun pano-kato gia to an ton thes mesa stin pasa ton antipalo-antipalous..sorry gia to eidos tis apantisis alla mono etsi mporo prosopika na apantiso se ena tetio post(den to leo gia na se prosballo,,mia xara itan to post sou file..)oson anafora ti meleti oloi mas xreiazomaste(oxi mono ipo ti morfi bibliou fisika),,alla me oti exei na kanei sxesi me to antikeimeno..an pantos pernas mia asximi periodo ola tha strosoun ama kaneis ayto pou prepei...i kaki periodos einai mes sto programma kai den mporeis na tin allakseis.. Παράθεση
marios_521 Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου, 2008 Να είσαι καλά!Απλά ήθελα να συμπεριλάβω μια μεγάλη γκάμα πιθανων περιπτώσεων. Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 "Δυο μέρες τωρα με έχει "γονατίσει" το river."Αυτο δεν λέει τίποτα πάντως. Δες πως θα κλείσει ο μήνας και τότε ίσως να έχεις ενα πιο ικανοποιητικό δείγμα για να πεις τι φταίει. Παράθεση
marios_521 Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Δε βαριέσαι...Στο πρόγραμμα είναι.Αν το παίρνεις και σοβαρα, παίζεις χειροτερα.Και δεν μπορώ να παιζω χειρότερα, γιατι ήδη παιζω άσχημα!!Σημερα το απογευμα σε SNG, εχω reads απο εναν αντιπαλο και του την έχω στημένη.Κάνει raise δυνατο απο EP και του κάνω allin με QQ.Κάνει call και ανοιγουν χαρτιά.Κρατούσε Α2ο !!!Δεν χρειαζεται να σου πω ότι έχασα.Εβγαλε κέντα!!Ασχετο αλλά το εγραψα!καλό ειναι να δω το τέλος του άλλου μήνα!kounamoutas....Ευχαριστώ για την παρουσια σου φίλε! Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Απλά μην απογοητεύεσαι. Θέλει μελέτη και υπομονή. Και ξανά μελέτη.Πάντως αν έχεις σερι 2-3 μέρες που δε σου πάει άστο για 2 μέρες. Εστιάσου να διαβάσει κανα άρθρο ή κάνε τίποτα άλλο έκτος απο το να παίζει πόκερ. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις την στιγμή που παίζεις αλλά όταν έχεις ήδη 2 μέρες απο πίσω που χάνεις πας με τελείως άσχημη ψυχολογία να ξαναπαίξεις και με το πρώτο badbeat θυμάσαι και όλα όσα έφαγες τις προηγούμενες μέρες και θολώνεις και επιβαρύνεσαι ακόμη περισσότερο. Οπότε άσε λίγο διάστημα να περάσει μέχρι να ξανακάτσεις στα τραπέζια και εκμεταλλεύσου το χρόνο διαβάζοντας για το ποκερ. Η ψυχολογία που έχεις στο τραπέζι την εκάστοτε στιγμή παίζει έναν απο τους σημαντικότερους παράγοντες, δεδομένο όμως που λίγοι το αντιλαμβάνονται όσο και αν το γράφουν παντού, να μην παίζεις δηλαδή φορτισμένος κλπ. Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2008 Φιλε marios_521 ειπες κατι για river?Για δες λιγο....PokerStars Game #22405752821: Hold'em No Limit ($0.25/$0.50) - 2008/11/27 7:48:41 ETTable 'Lucidor' 9-max Seat #2 is the buttonSeat 1: HNort07 ($55.95 in chips) Seat 2: DW0000017 ($11 in chips) Seat 4: DunnLosing ($67.10 in chips) Seat 5: Fabregas77 ($13.35 in chips) Seat 6: VaGreece ($56.10 in chips) Seat 7: UmaWorman ($9.25 in chips) Seat 8: 1973 Ike ($19 in chips) DunnLosing: posts small blind $0.25Fabregas77: posts big blind $0.50*** HOLE CARDS ***Dealt to VaGreece [2c 2s]VaGreece: calls $0.50UmaWorman: folds UmaWorman leaves the table1973 Ike: folds HNort07: folds DW0000017: folds DunnLosing: calls $0.25Fabregas77: checks *** FLOP *** [2d 4c Qh]DunnLosing: checks Fabregas77: checks VaGreece: checks *** TURN *** [2d 4c Qh] [Ac]DunnLosing: bets $1Fabregas77: folds hawkey78 has returnedVaGreece: raises $4 to $5DunnLosing: raises $15 to $20VaGreece: raises $35.60 to $55.60 and is all-inDunnLosing: calls $35.60*** RIVER *** [2d 4c Qh Ac] [Qd]*** SHOW DOWN ***DunnLosing: shows [Qs As] (a full house, Queens full of Aces)VaGreece: mucks hand DunnLosing collected $109.70 from pot*** SUMMARY ***Total pot $112.70 | Rake $3 Board [2d 4c Qh Ac Qd]Seat 1: HNort07 folded before Flop (didn't bet)Seat 2: DW0000017 (button) folded before Flop (didn't bet)Seat 4: DunnLosing (small blind) showed [Qs As] and won ($109.70) with a full house, Queens full of AcesSeat 5: Fabregas77 (big blind) folded on the TurnSeat 6: VaGreece mucked [2c 2s]Seat 7: UmaWorman folded before Flop (didn't bet)Seat 8: 1973 Ike folded before Flop (didn't bet)ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΟΥ:Limp στην αρχη εκτος θεσης (UTG) να δω φθηνα το flop και σε περιπτωση raise ... βλεπωντας και κανωντας!To φλοπ ερχεται και ειναι ιδανικο για μενα! Συνεχιζω παθητικα παρακαλωντας ενας αντιπαλος να κραταει Q-Hi kicker! Το turn ακομα πιο ιδανικο για μενα αλλα πρεπει να κανουμε raise πλεον αφ'ενος να δουμε που βρισκομαστε και αφ'ετερου να δηλωσουμε οτι κραταμε Ace-something φουσκωνοντας λιγο και το pot! Για την Q του αντιπαλου ειμαι σιγουρος μετα το 1$ πονταρισμα και πιθανολογω οτι εχει QJ/Q10/ και λιγοτερο KQ/AQ/QQ κρινωντας απο το call του preflop (εχω read του συγκεκριμενου παιχτη)! Στα επομενα reraises που εγιναν πριν το river σκεφτομαι οτι πιθανοτερο ειναι να κραταει QA (λες να επαιξε τοσο loose? κακο του κεφαλιου του) και λιγοτερο να θελει να κλεψει ενα μικρο pot (δεν στοιχειοθετει εναν LAG παιχτη μια τετοια κινηση) κατι που για μενα ηταν χαρμα ιδεεσθαι εκεινη την στιγμη!ALL-IN λοιπον!Να και το river φιλε marie που λες οτι σε καταστρεφει αυτες τις μερες! Αντι να βρεθω εγω με 110$ βρεθηκε ο αντιπαλος κι εγω muck! Αλλα ετσι ειναι το αθλημα...μη μασας και κανε αυτο που σου λενε και τα παιδια!! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου, 2008 VaGreece έγραψε:ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΟΥ:Limp στην αρχη εκτος θεσης (UTG) να δω φθηνα το flop και σε περιπτωση raise ... βλεπωντας και κανωντας!To φλοπ ερχεται και ειναι ιδανικο για μενα! Συνεχιζω παθητικα παρακαλωντας ενας αντιπαλος να κραταει Q-Hi kicker! Το turn ακομα πιο ιδανικο για μενα αλλα πρεπει να κανουμε raise πλεον αφ'ενος να δουμε που βρισκομαστε και αφ'ετερου να δηλωσουμε οτι κραταμε Ace-something φουσκωνοντας λιγο και το pot! Για την Q του αντιπαλου ειμαι σιγουρος μετα το 1$ πονταρισμα και πιθανολογω οτι εχει QJ/Q10/ και λιγοτερο KQ/AQ/QQ κρινωντας απο το call του preflop (εχω read του συγκεκριμενου παιχτη)! Στα επομενα reraises που εγιναν πριν το river σκεφτομαι οτι πιθανοτερο ειναι να κραταει QA (λες να επαιξε τοσο loose? κακο του κεφαλιου του) και λιγοτερο να θελει να κλεψει ενα μικρο pot (δεν στοιχειοθετει εναν LAG παιχτη μια τετοια κινηση) κατι που για μενα ηταν χαρμα ιδεεσθαι εκεινη την στιγμη!ALL-IN λοιπον!Να και το river φιλε marie που λες οτι σε καταστρεφει αυτες τις μερες! Αντι να βρεθω εγω με 110$ βρεθηκε ο αντιπαλος κι εγω muck! Αλλα ετσι ειναι το αθλημα...μη μασας και κανε αυτο που σου λενε και τα παιδια!!Κάτι πολύ σημαντικό που διαφεύγει από την ανάλυσή σου είναι να κρατάει 44... Θέλει πολύ προσοχή σε unraised pots που 'χτυπάμε' bottom set, αν υπάρχει και άλλο low card (όπως εδώ το 4). Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσεις με πολύ προσοχή μετά το raise του. Δεν πετάς σχεδόν ποτέ τα φύλλα σου εδώ γιατί τα 4άρια του είναι μόνο 3 συνδυασμοί, αλλά με bottom set σε unraised pot preflop και τέτοιο action, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή. Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου, 2008 safesteps έγραψε:Κάτι πολύ σημαντικό που διαφεύγει από την ανάλυσή σου είναι να κρατάει 44... Θέλει πολύ προσοχή σε unraised pots που 'χτυπάμε' bottom set, αν υπάρχει και άλλο low card (όπως εδώ το 4). Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσεις με πολύ προσοχή μετά το raise του. Δεν πετάς σχεδόν ποτέ τα φύλλα σου εδώ γιατί τα 4άρια του είναι μόνο 3 συνδυασμοί, αλλά με bottom set σε unraised pot preflop και τέτοιο action, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή.Ναι...φυσικα...δεν διαφωνω στον συλλογισμο σου, θα μπορουσε να με χτυπησει και μια τετοια περιπτωση κατακεφαλα. Ομως στην συγκεκριμενη παρτιδα ημουν ευστοχος στην προβλεψη μου μεχρι την στιγμη που μου κανει reraise και με τσακισε στο river! εαν εκανα fold στο reraise του θα το εκανα μονο εαν ειχα ψιλιαστει την περιπτωση που αναφερεις συναδελφε!Πραγμα λιγακι δυσκολο! Παράθεση
Recommended Posts