Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Σχεδόν μόλις κάθησα 5-6 hnads εχουν παιχτεί αλλά ο αντίπαλος έχει μπει σε όλα με απλό call και έχει κάνει limp UTG με J2s. Υποθέτω λοιπόν ότι είναι fish

Preflop δεν έχει ενδιαφέρον αλλά στο flop τι κάνουμε; Έχουμε καλούτσικο equity και το range του είναι αχανές ενώ υπάρχουν μπόλικα λεφτά στο ποτ. Όμως το hand μας είναι ιδιαίτερα ευπαθές κι εκτός θέσης θα ναι δύσκολο να παίξουμε στη συνέχεια

Αν κάνω bet θα κάνει συνήθως απλό call και θα ναι δύσκολο να παίξω τα επόμενα streets. Το ίδιο και με check-call.

Seat 1: Jamdam69 ($384.60 in chips)

Seat 2: CrazyOdd1983 ($658.50 in chips)

Seat 3: Proteus 99 ($417.70 in chips)

Seat 4: nonnonkoski ($450.25 in chips)

Seat 5: holdem_gr :3d :Ad ($396.00 in chips)

ANTES/BLINDS

holdem_gr posts blind ($2), Jamdam69 posts blind ($4).

PRE-FLOP

CrazyOdd1983 folds, Proteus 99 bets $14, nonnonkoski calls $14, holdem_gr bets $62, Jamdam69 folds, Proteus 99 folds, nonnonkoski calls $50.

FLOP :4d :3h :2s

holdem_gr checks, nonnonkoski bets $72, holdem_gr bets $332 and is all-in

Δημοσίευση

με τοσο equity οτι και να κανεις καλο ειναι προφανως, αλλα θεωρητικα ισως το c/c να ειναι λιγο καλυτερα αν και πιο δυσκολο σε later streets .

Και τα δυο ειναι μακραν καλυτερα του bet(/call) παντως...

3bet monkey:whistle:

Δημοσίευση

Γενικά έχω καταλάβει στο παιχνίδι σου ότι out of position κάνεις μόνο check/fold ή check/raise πολύ σπάνια κάτι άλλο. Κάνεις abuse το check/raise. Αυτό είναι κακό, πρέπει να έχεις ποικιλία στο παιχνίδι σου. Εδώ το παίξιμο που κάνεις μπορεί να είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο αντίπαλο, όμως δε μου αρέσει που με ένα τέτοιο φύλλο απαρνιέσαι τα implied odds που σου προσφέρει preflop και πας να κλέψεις με squeeze, ενώ έχεις μόλις κάτσει στο τραπέζι και δεν ξέρεις πολλά για τον αρχικό raiser. Δεν τον φοβάσαι τον Proteus99; Δοκίμασε το bet από μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι value bet αλλά ταυτόχρονα blocking bet που θέτεις εσύ για να δεις το επόμενο φύλλο και μπορείς αν δεχτείς μεγάλο raise να φύγεις εύκολα (πχ αν κρατάει 56 ή 55). Βέβαια το range του εδώ είναι πολύ μεγάλο, αλλά μου φαίνεται παράξενο που παίζεις ένα τέτοιο flop έτσι ακριβώς όπως θα το έπαιζες αν το 2άρι ήταν καρό αντί για μπαστούνι...

Mix your play more (δεν το λέω ειδικά για αυτήν την παρτίδα, το λέω γενικότερα, εδώ λόγω του συγκεκριμένου αντιπάλου κι αφού κάνει call με ό,τι ναναι φαίνεται καλύτερη επιλογή, που όμως δημιουργεί τεράστιο variance στο παιχνίδι σου...)

Δημοσίευση

De xreiazetai na kaneis mix-up to paixnidi sou otan paizeis me donkeys

An kaneis bet sto flop kai kanei call h raise poio einai to sxedio gia to ypoloipo hand? Ti tha kaneis sto turn an pesei K,Q? An pesei 6? An pesei blank? An diplwsei to board? Kai meta poio einai to plan sto river?

To hand mas exei kaloutsiko equity sto flop pou omws meiwnetai poly sto turn. Den exoume reads kai eimaste ektos theshs.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

De xreiazetai na kaneis mix-up to paixnidi sou otan paizeis me donkeys

Μάλλον δε διάβασες προσεκτικά πώς έκλεισα το προηγούμενο post μου (:laugh: μία σου και μία μου). Δεν είπα για το συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά γενικότερα για το στυλ σου, με βάση και κάποια videos που έχω δει.

holdemgr έγραψε:

An kaneis bet sto flop kai kanei call h raise poio einai to sxedio gia to ypoloipo hand? Ti tha kaneis sto turn an pesei K,Q? An pesei 6? An pesei blank? An diplwsei to board? Kai meta poio einai to plan sto river?

Συνεχίζεις με ασφαλή βήματα κρατώντας το pot όσο μικρότερο γίνεται. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος κάνει 3 bet απέναντι σε donkeys και calling stations με τέτοιο φύλλο. Γενικά σου αρέσει να κάνεις abuse σε thin value bets&raises. Το mid pair εδώ είτε είναι πολύ μπροστά είτε πολύ πίσω.

holdemgr έγραψε:

To hand mas exei kaloutsiko equity sto flop pou omws meiwnetai poly sto turn. Den exoume reads kai eimaste ektos theshs.

[/quote:3b7rjo19]

Το mid pair εδώ είτε είναι πολύ μπροστά είτε πολύ πίσω. Παίζεις ένα pot 200ΒΒ με mid pair&backdoor flush draw. Folding equity δεν υπάρχει πολύ, οπότε θα ήταν πιο προτιμητέο να παίζεις πολύ μικρότερα pots με τέτοιους αντιπάλους και τόσο marginal hands γιατί αλλιώς το bankroll σου θα τρελλαθεί σαν ασανσέρ χωρίς σταματημό... Μην ξεχνάς και τον άλλο αντίπαλο που έκανε το αρχικό raise, δεν είναι μόνο το fish... Γενικά πιστεύω πολύ αμφισβητήσιμο παιχνίδι. Αφού λοιπόν δεν έχεις reads κι είσαι εκτός θέσης και ξέρεις ότι ο ένας από τους 2 αντιπάλους σου είναι calling station γιατί δεν έκανες ένα απλό flat call preflop να παίξεις ένα μικρότερο pot? Διακρίνω για μία ακόμη φορά την τάση σου να καταφέρνεις να παίζεις τεράστια pots out of position και μικρότερα με position (θυμάσαι το πρόσφατο post φαντάζομαι όπου παρατήρησα το ίδιο πράγμα).

Δημοσίευση
Το mid pair εδώ είτε είναι πολύ μπροστά είτε πολύ πίσω.

lol, oxi. mid pair sou fenete to xeri mas? to 37% to 8ewreis poli pisw?

Διακρίνω για μία ακόμη φορά την τάση σου να καταφέρνεις να παίζεις τεράστια pots out of position και μικρότερα με position (θυμάσαι το πρόσφατο post φαντάζομαι όπου παρατήρησα το ίδιο πράγμα).

To sxedio einai na mi pezei pots out of position, kai profanws tis periptwseis pou to katafernei telionei preflop kai de tis postarei edw

Δημοσίευση

Έχεις δίκιο Vatal, έκανα λάθος για το πολύ μπροστά ή πολύ πίσω. Εϊναι heads-up pot κι έχουμε outs για winning hand. Μου ξέφυγε ότι ο αντίπαλος έχει τεράστιο range και ταυτόχρονα είναι calling station, δηλαδή δεν ισχύει αυτό που είχα κατά νου, ότι δηλαδή στο check raise μας θα μας κάνει call μόνο κάτι σαν 2 pair, set, straight ή 45, αφού ο αντίπαλος αυτός μπορεί να κάνει call με ο,τι ναναι.

Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί και κλέβει πολλά pots έτσι με resteal αλλά επιμένω ότι με hands όπως το συγκεκριμένο είναι λάθος το όλο παίξιμο. Αφού το resteal αποτυγχάνει, ρισκάρει όλο το του stack με ένα τέτοιο flop που για μένα δεν είναι ανάλογης ισχύος του pot size, ίσως ακόμη και με αυτόν τον αντίπαλο. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί άνετα με αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί που όμως θα έχω ένσταση όπως και ναχει είναι το preflop play, όπου υπενθυμίζω για άλλη μια φορά, αγνοήσαμε τον αρχικό raiser και απαρνηθήκαμε πολύ καλά implied odds προσπαθώντας να κλέψουμε preflop. Είναι προτιμότερο να κάνεις τέτοια squeeze plays με J3off παρά με αυτό το hand! To J3 off θα διευκολύνει πάρα πολύ τις αποφάσεις μας post flop κι επίσης θα είναι το τελευταίο που θα μας βάζουν οι αντίπαλοι αν δεχτούμε call! Ενώ εδώ αν δεις Α στο flop δεν ξέρεις αν θα σου αρέσει ή όχι...

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Είναι προτιμότερο να κάνεις τέτοια squeeze plays με J3off παρά με αυτό το hand!

Katalabainw ti thes na peis alla ayto to paradeigma einai poly kako. An brethw se 3-bet pot ektos theshs post flop sigoura protimw A3s apo J3o

To preflop den exei kai poly endiaferon. Enas epithetikos paikths anoigei se late position, ena fish kanei cold call sto button => kalh eykairia gia squeeze. To gegonos oti einai arxh tou paixnidiou shmainei oti mallon tha mou deiksoun perissotero sebasmo kai de tha kanoun light call h to xeirotero senario gia to A3s - light 4-bet

Profanws den einai play pou tha kanw 100% fores kai den eixa idea oti to button htan toso sick calling station.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

An brethw se 3-bet pot ektos theshs post flop sigoura protimw A3s apo J3o

Κι εγώ προτιμώ αν το squeeze μου είναι move κι όχι value raise να έχω 68s. Έχω live cards αν δεχτώ call + πολύ πιο καμουφλαρισμένο pot. Γιατί αν πχ στο squeeze σου μπει μόνο ο πιο solid αντίπαλος (ο αρχικός raiser) με κάτι σαν JJ θα κερδίσεις ένα μικρό Pot αν έρθει Α στο flop, ενώ αν σου κάνει call με ΑΚ κι έρθει ο Α στο flop μπορεί να χάσεις ένα πιο μεγάλο pot.

holdemgr έγραψε:

To preflop den exei kai poly endiaferon. Enas epithetikos paikths anoigei se late position, ena fish kanei cold call sto button => kalh eykairia gia squeeze.

Απαρνιέσαι όμως τα καλά implied odds που σου προσφέρει το φύλλο σου με ένα απλό call, αφού ουσιαστικά το squeeze δεν είναι value αλλά καθαρά move με κύριο σκοπό να πάρεις το pot preflop. Άρα δεν είναι κι η καλύτερη δυνατή επιλογή, ειδικά στην αρχή του session.

holdemgr έγραψε:

To gegonos oti einai arxh tou paixnidiou shmainei oti mallon tha mou deiksoun perissotero sebasmo kai de tha kanoun light call h to xeirotero senario gia to A3s - light 4-bet

Profanws den einai play pou tha kanw 100% fores kai den eixa idea oti to button htan toso sick calling station.

Άρα το δίδαγμα είναι να μην κάνουμε τέτοια moves νωρίς στο session, γιατί μπορεί μεν να μας δείξουν σεβασμό κάποιοι νορμάλ αντίπαλοι, αλλά δεν ξέρουμε αν οι αντίπαλοί μας είναι νορμάλ! Άρα κάνουμε αναγνωριστικές κινήσεις στην αρχή, ξεκινάμε με ασφαλή βήματα και μετά θα έχουμε καλύτερη κρίση για moves.