Guest Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 MIA DIORTHWSI STO PARAKATW POST FLOP 883 SINITHWS KAI EGW ALL IN IPOTHETWNTA OTI O ANTIPALOS EXEI A KATI ARA ALL IN AFOU ME 12 BB O ANTIPALOS DEN EXEI 8 Παράθεση
Guest Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 DILADI FILE NANASTA AN ESY EPAIRNES 4O FORES KK EKANES KAI TIS 40 FORES ME BB 300 RAISE 4200 KAI SOU ANOIGE FLOP 883 KAI PIGAINES ALL IN KAI EXANES KAI TIS 40 FORES ME 78/89 DEN THA EIXES IPOPHIA APATIS.TI KLAPSH KLAPSH KLAPSH AS EIMASTE KAI LIGO SOVAROI?AN EINAI TOTE TIN ALLI FORA POU THA PAREIS 78 I 89 KAI KAPIOS KANEI TERASTIO RAISE GIA DOKIMASE NA KANEIS CALL KAI KANE POST TA KERDI I TI XASOURA Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 hardelefsina έγραψε:PX PROXTES EXASA TRIA EISITIRIA(VGIKA KAI STA TRIA PROTEYLETAIOS APO TO PAYOUT) ME TON IDIO AKRIVWS TROPO.KAI STA TRIA EIXA TON MESO ORO STA TSIPIA KAI STA TRIA KAPOIOS ANTIPALOS KANEI RAISE. EGW KAI TIS TREIS FORES EIXA AA KAI TIS TREIS FORES KANW RERAISE 3 FORES TO RAISE TOU ANTIPALOU.KAI TIS TREIS FORES OI ANTIPALOI APANTISANE ME ALL IN KAI TIS TREIS FORES EIXANE 66.KAI TIS TREIS FORES 6 STO FLOP.ITANE 100K8,50K4,30K3 TICKETSΝομίζω οτι είναι απο τις φορές (εχει αναλυθει αρκετά) που πάμε άνετα fold AA και απλα περιμένουμε να πάρουμε το ticket.Γενικά το άθλημα δεν έχει μόνο γκρίνια και bad beats αλλα και σκέψη.Αν είχες αναλύσει σωστά την πρώτη πάσα και δεν στεκόσουν απλά οτι έχασες με 80-20, δεν θα κανα έκανες το λάθος 3 φορές και μάλλον θα το ξανακάνεις και στο μέλλον.EPISIS TOYLAXISTON 30 ME 40 FORES EXW APOKLEISTEI APO TOURNA MA KK.OLES TIS FORES ME TON EXIS TROPO.Μάλλον πρόκειται για υπερβολή. Μπορεί να έχει συμβεί 3-4 φορές και να σου φαίνονται πολλές γιατί τις σκέφτεσαι συνέχεια.Γενικά οταν βάζεις τα chip με πλεονέκτημα δεν θα κερδίσεις όλες τις φορές αλλα τις περισσότερες. Θα ρίξεις και κανα suckout οταν θα κάνεις το λάθος να μπεις underdog(αυτά συνηθίζουμε να τα ξεχνάμε) και η ζωή συνεχίζεται Thats poker.Μακροπρόθεσμα αυτά τείνουν στο μηδέν και αυτός που βαζει τις περισσότερες φορές τα chips με πλεονέκτημα θα είναι κεδισμένος.Για να μην συμβαίνει αυτό τότε τις περισσότερες φορές βάζεις τα chips με μειoνέκτημα και απλά θυμάσαι μόνο αυτές που έχασες με πλεονέκτημα. gl Παράθεση
AngryKoreaMan Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Antoni de katalava ayto pou egrapses parapanw.Diladi me AA giati aneta fold enantia ston antipalo tou kai perimenoume na paroume to ticket?Explain plz Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 AngryKoreaMan έγραψε:Antoni de katalava ayto pou egrapses parapanw.Diladi me AA giati aneta fold enantia ston antipalo tou kai perimenoume na paroume to ticket?Explain plz Γιατί οταν είσαι στο bubble(πεχετε με΄νει 9) το ticket το παίρνουν 8 είσαι 3ος σε chips υπάρχει κάποιος λόγος να παίξεις με ΑΑ με κάποιον που σε καλύπτει σε μάρκες? ή πρέπει να κάνεις sitout και απλά περιμένεις να γραψουν το ticket στον λογ/ριαμό σου?Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να επεκταθώ και άλλο αν και το θέμα εχει αναλυθεί εκτενώς.Ναι δεν είναι ντροπή να πας πάσο ακόμα και ΑΑ εαν στο μυαλό σου έχεις το αποτέλεσμα.Εαν έχεις άλλα πράγματα σιγά μην τους πετάξεις. Οι ΑΑ είναι κορυφαίο φύλλο που ΠΑΝΤΑ πρέπει να κερδίζει. Ελα όμως που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα και έχουν ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό (20%) να χάσουν.Bubble factor ....... Παράθεση
AngryKoreaMan Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Nai opws to theteis exeis dikio.De eida oti anaferei bubble ktl kai nomiza mono o 1os pernei to ticket. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 sigoura egw den eixa to ticket guaranteed.to tsounami blind erxotan panw mou se 2 xeria.pros theou egw den exw provlima na petaxw otidipote,exallou to bad beat pou exw faei me voithaei sto na eimai prosektikos.egw milisa gia 3 tickets pou den itan guaranteed,mia kai to blinds erxotan i itan konta se mena.ipirxan px 8 paiktes oi 7 plirwnontousan.o 7 px 13 $ oi 6 30k3 tickets.den mporousa enw imoun 6 i 7 na petaxw tous aa.mporousa? Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Εγω μίλησα για συγκεκριμένες καταστάσεις.Είμαστε στο 26$ 1200+ παίκτες και εχουμε μείνει 10 (ενας για FT). Είμαι sb με 8-8.Ενας minraise και 4 waypot.flop. 8-4-J τα δύο μπαστούνια. Εγω check, all-in το ΒΒ call ο αρχικός raiser fold ο άλλος και ερχεται η σειρά μου. 'Εχουμε σχεδόν ολοι τα ιδια chip (κοντα στον μέσο ορο αν θυμάμαι καλά 2ος, 4ος και εγώ 6ος) και οποιος χάσει χανετε (εμένα με καλύπτουν και οι δύο)Τι κάνουμε εδώ με σετ στο χέρι και ποτ που μας δίνει το chip leader του τουρνουά?Αφου πήρα ολο τον χρόνο που δίνει το full tilt σκέφτηκα.1, Εγω σετ δεν πετάω ΠΟΤΕ. Το έχω δηλώσει και στα forum. Όποιος πετάει σετ στο flop καλύτερα να κόψει το πόκερ.2, Αυτοί τι μπορεί να έχουν και πάνε allin σε τέτοιο σημείο? Σετ? Over set? Flush draw, str draw. Δύσκολα τα πράγματα αν και τις περισσότερες περιπτώσεις είμαστε πολύ μπροστά οταν είναι ενας αντίπαλος, αλλα τώρα έιναι δύο!!!!!!! 3, Καμία πάσα δεν σου δίνει το τουρνουά. Το έχω πει και αυτό πολλές φορές στα forum.4, Πόσες φορές την έχω πατήσει με αυτόν τον τρόπο και εχω φύγει απο το τουρνουά λίγο πριν το FT (που αρχίζουν τα καλά λεφτά) με bad beat? Αρκετές (εμπειρία) ....... 5, Δηλαδή εδω το fold κερδίζει (διπλάσια τουλάχιστον) και ας εχω μάλλον το καλύτερο χέρι στο flop.6,Ναι αλλα κρατάω σετ(μάλλον το καλύτερο χέρι) και εγω σετ στο flop δεν το πετάω ποτέ. Ε για να ισχύει ο κανόνας πρέπει να υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του (λέω στον ευατό μου) και κάνω fold με βαριά καρδιά. Για την ιστορία.Την πάσα την πήρε ο αρχικός raiser που κρατούσε A-Ks με ενα μπαστούνι που έσκασε στο river (αμαν αυτό το πάντρεμα του Α-Κ donkey).Μπήκαμε FT και έφυγα 3ος kai 2.800$ (και οχι 10ος και 240$) αφου πρώτα έσπασαν οι ΚΚ μου απο Α-Q (το ιδιο donkey με το ΑΚ).Γιαυτό και είπα οτι λίγο παραπάνω σκέψη ακόμα και οταν κρατάς monster hand σε κάποια κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού επιβάλλεται. Δεν θα πάρεις πάντα την σωστή απόφαση, αλλα οταν έχεις αντιμετωπίσει αρκετές φορές την ίδια κατάσταση στο ιδιο σημείο και την έχεις πληρώσει, μαθαίνεις να μην τα αφήνεις όλα στην τύχη. Γιαυτό και λεω και ξαναλέω: παιξτε, παίξτε και φυσικά αφήστε την γκρίνια για τους άλλους. Παράθεση
AngryKoreaMan Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Antoni sto paradeigma pou perigrafeis to dilhma pou parousiazeis kai h apofash pou prepei na parthei diaferei apo atomo se atomo kai de uparxei swsto kai lathos.Gia paradeigma poloi tha epernan tin idia epilogi na foldaroun gia na sigourepsoun tin eisodo tous sto FT me skopo na vgaloun liga perissotera lefta kai me ligh tyxh isws kai arketa perissotera (opws stin periptwsh sou).Kapioi omws isws na to vlepoun diaforetika.Exw set na exei kai o allos set megalitero(=cooler) dyskola ,na exei kai mikrotero pali dyskolo.Na exei AJs (top pair kicker)i AKs/AQs me draw gia xrwma poly pithano ,QQ KK AA ,2pair .Ola ayta einai underdogsme 2-6outs kai 8-9outs ean exeis 8s esy(isws exei kai o 2os adipalous 1spade i kai aytos draw).Opote call kai ~67% triplasiazoume .Ean 3plasiaseis +mpeneis pio bathia sta lefta giati aploklieis 2 adipalous +exeis allo influense sto FT giati pleon eisai bigstack . Ean xaseis ok pexnidi einai kai to 33% tou allou axiosevasto einai.Thelw na katalixw oti to paiximo einai teliws ypokeimeniko.Gia mena 300$ panw sto payout structure einai polla,gia kapion de einai tipota paei gia na xtypisei prwtes theseis.Ean exw kapou lathos h diafwneite diorthwste me Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 AngryKoreaMan έγραψε:Thelw na katalixw oti to paiximo einai teliws ypokeimeniko.Gia mena 300$ panw sto payout structure einai polla,gia kapion de einai tipota paei gia na xtypisei prwtes theseis.Εκεί ακριβώς κατέληξα και εγώ. Στην λάθος σκέψη "εγώ πάω για τα πολλά (ποτε εξασφαλισμένα) και χάνω και τα λίγα".ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ (εκτος απο την τελευταία).Ξέχασα να πω οτι το ΒΒ είχε βαλέδες (overset) και εννοείται οτι εαν το Α-Κ είχε πάει πάσο (οπως έπρεπε) θα έκανα autocall. Πήρα το chip leader λίγο αργότερα και το εχασα στο κόλπο με τους ΚΚ οπου έμεινα με 1,5 ΒΒ και μοιραία αποκλείστηκα.Συμπερασματικά και λόγω εμπειρίας (μου εχει ξανασυμβεί παρόμοια πάσα) η σκέψη σου είναι λάθος(σκέψη μάζας) οχι ποκερικής ανάλυσης (καλή) , αλλα νοοτροπίας.ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ (εκτος απο την τελευταία).Σημ. Προτού κάνω εγγραφή σε κάποιο τουρνουά κοιτάω τo blinds structure και πόσα δίνει η 1η θέση. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Καλά τα λες AngryKoreaMan (gosudi moy esy!)Φυσικά και χάνεις EV από το prize pool αν πας πάσο σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι όλα τα τουρουά σαν το bubble του sattelite...Όσο για την εξήγηση που ζήτησες περί του πάσου των ΑΑ στο bubble των sattelites που δίνουν tickets ο Αντώνης δεν είπε κάτι λάθος, πράγματι πολλές φορές συμφέρει να πάμε πάσο τους ΑΑ. Αλλά η ορθότερη εξήγηση δίνεται αποκλειστικά και μόνο από απλά μαθηματικά. Αφού τη ζήτησες λοιπόν, νατη:Έστω ότι έχεις 11000 chips. Από τους 9 εναπομείναντες παίχτες οι 8 παίρνετε ticket ενώ ο 9ος όχι. Έστω ότι το άθροισμα των chips των υπολοίπων 8 παιχτών είναι 89.000. Άρα όλες οι μάρκες στο τραπέζι είναι 100.000. Άρα όταν μείνουν 8 παίχτες και οι 8 θα έχουν πιθανότητα 100% να πάρουν το ticket. Άρα τα 100.000 chips θα ισοδυναμούν με 800%. Δηλαδή αν το κάθε chip ισοδυναμεί με x% πιθανότητα να πάρεις το ticket τότε θα ισχύει:100.000x=800% => x=0,008%. Άρα τα 5000 chips που έχεις ισοδυναμούν με πιθανότητα 11.000x0,008%=88% να κερδίσεις ticket. Δηλαδή έχεις 12% πιθανότητα να μην το κερδίσεις. Αν κάποιος που σε καλύπτει μπροστά σου κάνει ALL-IN κι εσύ έχεις ΑΑ και κάνεις call θα πρέπει να έχεις πιθανότητα λιγότερη από 12% να χάσεις, ή πιο απλά θα πρέπει να είσαι φαβορί >88% preflop για να είναι σωστό το call. Όμως αυτό συμβαίνει μόνο κόντρα σε off-suit Ax, πράγμα που καθιστά το fold σωστή κίνηση! Με το παραπάνω μαθηματικό μοντέλο μπορεί να έχεις τόσα chips που να βγαίνει >100% η πιθανότητά σου να κερδίσεις το ticket (πράγμα άτοπο) αλλά αν έχεις τόσα πολλά δε θα το σκεφτείς καθόλου αυτό το πράγμα. Αυτό που θα σκεφτείς είναι πόσα θα σου μείνουν αν κάνεις το call με ΑΑ κόντρα σε ένα μικρότερο stack και τι πιθανότητα θα έχεις πλέον μετά την ήττα. Οπότε θα συμφέρει λογικά (αν σου μένουν πολλά chips μετά από ενδεχόμενη ήττα) να κάνεις το call για να διώξεις το short stack και να τελειώσει το sattelite εκεί.Ελπίζω να σε κάλυψα.Υ.Γ: Ένα άλλο μειονέκτημα του μοντέλου είναι ότι δε λαμβάνει υπόψη μέγεθος και θέση των blinds. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:Σημ. Προτού κάνω εγγραφή σε κάποιο τουρνουά κοιτάω τo blinds structure και πόσα δίνει η 1η θέση.Πολύ καλά κάνεις, μόνο που θα πρέπει όσο πλησιάζεις προς το τέλος του τουρνουά να βλέπεις και τι άλμα γίνεται από τη μία θέση στην άλλη. ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΗ ΔΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ όσο καλείσαι να λάβεις πολλές δύσκολες αποφάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του final table. Δεν υποννοώ Αντώνη ότι δεν το κάνεις (δεν κατάλαβα από το post σου αν το κάνεις ή όχι βέβαια), απλά το λέω αυτό συμπληρωματικά για το φίλο που ρώτησε, για να μαζεύει πιο πολλές απόψεις και πιο πλήρεις απαντήσεις Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 SamGreek έγραψε:Πολύ καλά κάνεις, μόνο που θα πρέπει όσο πλησιάζεις προς το τέλος του τουρνουά να βλέπεις και τι άλμα γίνεται από τη μία θέση στην άλλη. ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΗ ΔΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ όσο καλείσαι να λάβεις πολλές δύσκολες αποφάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του final table. Δεν υποννοώ Αντώνη ότι δεν το κάνεις (δεν κατάλαβα από το post σου αν το κάνεις ή όχι βέβαια), απλά το λέω αυτό συμπληρωματικά για το φίλο που ρώτησε, για να μαζεύει πιο πολλές απόψεις και πιο πλήρεις απαντήσεις 5, Δηλαδή εδω το fold κερδίζει (διπλάσια τουλάχιστον) και ας εχω μάλλον το καλύτερο χέρι στο flop.και το λαμβάνω σοβαρά υπόψιν. Και τελικά δεν είμουν μπροστά οπως φανταζόμουν αλλα με ενα μόλις 2%. :woohoo: Επίσης να γραψεις 100 φορές εσυ και ο AngryKoreaMan:ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ (εκτος απο την τελευταία). Παράθεση
goingup Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:"εγώ πάω για τα πολλά (ποτε εξασφαλισμένα) και χάνω και τα λίγα".ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ Με λίγα λόγια λύνεις την εξίσωση:"$Πολλά$ Χ $Πιθανότητα να τα κερδίσω$ - $Λίγα$ Χ $Πιθανότητα να τα χάσω$"Αν είναι θετική κάνεις call αν είναι αρνητική fold. Η διαφορά από παίχτη σε παίχτη είναι οι τιμές που δινει στις 3 από τις 4 μεταβλητές. Η 4η ($Λίγα$) έχει τιμή ίση με το επόμενο pay out από αυτό που είμαστε τώρα (εφ' όσον μπαίνουμε AI). Παράθεση
gkap13 Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Antoni to fold sou me to set me afise me anoixto stoma :ohmy: Eisai se 3 way pot pou 99 stis 100 fores exeis to kalytero xeri sto flop. Stin poly xeiroteri periptwsi (ap tis 99 pou eisai brosta) eisai 55% kai stin kalyteri 90%. Kai prepei na kaneis call 1 gia na pareis peripou 4... Kai pezeis 3-4-5-X tetia tournoua tin imera an thes... kai les oti einai swsto fold auto? Epeidi fovase oti tha se nikisei sta 2 fylla pou tha rthoun o chaser i o overpair??? Weak kai scared money play mou moiazei... oxi kati pou teriazei sto styl sou Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2008 :laugh: gkap13 έγραψε:Antoni to fold sou me to set me afise me anoixto stoma :ohmy: και μένα :laugh: :laugh: Αυτό που σκεφτόμουν μετά που ανέλυα την πασα ήταν ο τρόπος που προσπαθούσα να πείσω τον ευατό μου να κάνει το fold.Δεν νομίζω οτι ήταν scare money απόφαση :laugh: :laugh: ιδίως για 250$ αλλα ωριμότητας και εμπειρίας. Εαν μάθεις να το κάνεις απο αυτά τα όρια (τα χαμηλότερα που παίζεις) τότε θα το κάνεις με μεγαλύτερη ευκολία σε μεγαλύτερα.Αυτό ακριβώς κοίταγα πριν ξεκινήσω την ημέρα. Οτι εαν είχα κάνει 2-3 κορυφαία laydown να τα είχα παέι καλύτερα τις προηγούμενες μέρες και με περισσότερα κέρδη.Σιγα-σιγά μαθαίνουμε με το παιχνίδι και την εμπειρία....Y.Γ. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν λεω οτι κάνουμε fold set στο flop. ΠOTE (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)!!! ΓΕνικά μιλάω για κορυφαία laydown που σε προχωράνε σε ένα τουρνουά. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Antonis έγραψε:Αυτό ακριβώς κοίταγα πριν ξεκινήσω την ημέρα. Οτι εαν είχα κάνει 2-3 κορυφαία laydown να τα είχα παέι καλύτερα τις προηγούμενες μέρες και με περισσότερα κέρδη.Σιγα-σιγά μαθαίνουμε με το παιχνίδι και την εμπειρία....Y.Γ. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν λεω οτι κάνουμε fold set στο flop. ΠOTE (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)!!! ΓΕνικά μιλάω για κορυφαία laydown που σε προχωράνε σε ένα τουρνουά.Είναι κακό να κρίνεις από το αποτέλεσμα και μάλιστα από 2-3 hands μόνο όπου αν δεν έκανες τα κορυφαία laydowns θα είχες κερδίσει πιο πολλά. Το δείγμα που χρησιμοποιείς (2-3 παρτίδες) δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό και για να πεις ότι απέκτησες εμπειρία δεν μπορείς απλά να κρατάς κατά νου αυτά που σου συμβαίνουν χωρίς να τα καταγράφεις κάπου. Η ανθρώπινη μνήμη κρατάει πιο έντονα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα κι έτσι σου δημιουργείται λάθος εντύπωση για το τι πραγματικά είναι το σωστό. Η πιο σωστή προσέγγιση είναι μία πιο στατιστική-πιθανοθεωρητική σαν αυτήν που κάνει ο gkap13 χωρίς να έχει τρέξει και κανένα pokerstove. Απλά pot odds και outs μέτρησε ο άνθρωπος και με βάση την εμπειρία του είπε ενδεικτικά ότι υπάρχει 1% να βρεθείς με set over set (που preflop ισχύει, αλλά post flop και μετά από action βάζεις τους αντιπάλους σε συγκεκριμένα hands κι αναλόγως βγάζεις τις πιθανότητες πχ υπάρχει ένας J κάτω, απομένουν άλλοι 3 οι οποίοι μπορεί να μοιραστούν με 3 τρόπους κλπ). Τέτοιες αναλύσεις έχουν κάνει και πολλοί επαγγελματίες πολύ πριν εμείς μάθουμε πώς παίζεται το παιχνίδι και παροτρύνουν για ALL-IN σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε αυτοί έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς κι έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέμα οπότε ξέρουν καλύτερα ποιο παίξιμο σε βγάζει κερδοφόρο σε βάθος χρόνου (δηλαδή μετά από πάρα πολλές παρτίδες, αφού έχουν τεράστιο δείγμα από προσωπικές εμπειρίες και μελέτες-αναλύσεις).Τώρα για τα laydowns είναι καλό όταν καταφέρνεις να περιορίσεις την γκάμα των χεριών των αντιπάλων έτσι ώστε τα odds κλπ να καθιστούν συμφέρον το fold. Παίζει ρόλο και πώς παίχτηκε preflop η παρτίδα που αναφέρθηκες κι αν υπήρχε κάτι που δε μας το μετέδωσες και σε έκανε να θεωρήσεις ότι υπάρχει overset 100% (κάτι που είναι σπάνιο βέβαια, σε τέτοιο board υπάρχουν κι άλλα πιθανά holdings, δεδομένου πάντα και του στυλ των αντιπάλων) τότε αλλάζει η ιστορία. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Ειναι καταπληκτικό πόσο "καθυστερημένοι" δείχνουν καποιοι και δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέω.Αντε μετά να έχουμε την απαίτηση να σκεφτούν έξυπνα κατα περίπτωση. :laugh: :laugh: Ειναι δύσκολο το γ@μημ@νο θέλει και μυαλό.Αστο καλύτερα Παράθεση
Guest Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 ENA LAYDOWN OTAN DEN EISAI POT COMMITED DEN STOIXIZEI TIPOTA.ENW ENA CALL MPOREI NA STOIXISEI POLLA TSIPIA.I TAKTIKI PAIZEI MEGALO ROLO SE ENA TOURNA KAI MEROS TIS TAKTIKIS EINAI KAI TO LAYDOWN.EIDIKA STO ONLINE POU POLLOI PAIKTES EINAI THERMOAIMOI. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 me set se 3 way pot an ipologisoyme oti eisai apenanti se set kai flush draw(to pio pithano senario) exeis 70 tis ekato gia 3 way pot.to toyrnoya einai 20 ari poy exeis ti dianatotia logo bankroll nma paizeis polla ti mera kai de pisteyo oti esi de tha e xeis tio9 dianatotita na ksanaftaseis se toso proxorimeno simeio se ena toyrnoya.ara an pasaareis 10/10 fores sinexizeis me to idio stack kai exeis pithanotites gia oles tis theseis .7/10 fores omos exeis triplasio stack kai poli megali pithanotita gia tis protes theseis .To oti ti sigkekrimeni fora vgikes tritos kai oxi 12 an ekanes CALL DE SIMAINEI APOLITOS TIPOTA.AN TOkaneis 100 foreS ayto to play apla kais ta lefta SOY.to fold poy ekanes EINAI APISTEYTO LATHOS kai theoro megali vlakeia(sorry kiolas se simpatho se ektimo) na to postareis se forum .An kaneis plaka me epiases psarosa gia ta kala :laugh: Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 :laugh: :laugh: Χρήστο εχω πει για το set πως να το παίζουμε διάβασε καλα να δεις τι λεω στο ποστ μου.Απλα θέλω να το φέρω ως παράδειγμα οτι θα πρέπει να κάνουμε κάποια κορυφαία laydown ιδίως σε κάποια κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και να μην ρισκάρουμε οπως αντίθετα διαβάζω σε δι'αφορα πόστ. Ξέρεις του τύπου δεν ρισκάρουμε οταν είμαστε στα αρχικά στάδια αλλα είμαστε pot commited στα τελευταία στάδια και κάνουμε calll ή allin με οτιδήποτε.:laugh: :laugh: ΠεπόνιαΟσο για το fold δες τι λέω. Εκείνη την ημέρα χρωστούσα στον ευατό μου ενα κορυφαίο laydown και σκέφτηκα να μου το προσφέρω εκεί.:laugh: Έτσι με έπεισα. Ξέρω οτι είναι λάθος είπα αλλα μου το χρωστάς και πρέπει να το κάνεις. Και απλά βγήκε τέλεια. :laugh: Το δίδαγμα είναι άλλο και οχι του να κάνουμε fold set. Ήμαρτον δηλαδή τι άλλο πρέπει να πω.:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Υ.Γ. Ελπίζω να μην με αρχίσει κάποιος πάλι στα μαθηματικά γιατί θα του βάλω την εξίσωση πόσο 2800-240 πόσο κάνει?:laugh: :laugh: Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 i pliris eksisosi tha itan 2800-400 20% 700-240 60% 5% 6500-240 kai 15% 240-240.ayta sti periptosi toy foldAn kaneis call tora 35% 6500-240 25% 2800-400 10% 700-240 profanos de ksero to payout structure oute mporo a na ipologiso me akriveia ti thesi poy tha evgaines an ekanes call kai eixes triplasio stack.xrisimopoio ayta ta noymera kapos tixaia alla you get my pointug. ayto poy eipes oti ekanes fold epeidi xrostoyses ena fold meta apo mia diskoli mera mera einai alli periptosi kai pao paso.prosopika kai 500 dollaria na exana se buy ins mia emr pali se ayti ti periptosi tha ekana call.Etsi eimai ego vevaia eimai anoixtos sta tertipia toy variance(kai 50-50 tha epaiza).De ksero an einai apolita sosto ayto kai tha ithela mia sovari koyvanta se ayto to thema:laugh: :laugh: :laugh: Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 23 Ιουλίου, 2008 crf88 έγραψε:prosopika kai 500 dollaria na exana se buy ins mia emr pali se ayti ti periptosi tha ekana call.Etsi eimai ego vevaia eimai anoixtos sta tertipia toy variance(kai 50-50 tha epaiza).De ksero an einai apolita sosto ayto kai tha ithela mia sovari koyvanta se ayto to thema:laugh: :laugh: :laugh:ΔΕν είναι απλό το θέμα, θέλει πολλή κουβέντα.Ο καθένας εχει την αποψή του.Εγω μπορεί να επιλέξω να παίζω απο 35+ σε κάποια στάδια του τουρνουά και σε κάποια άλλα στάδια να χρειάζομαι απο 75+ για να βάλω όλα τα chips μου μέσα.Το θέμα ειναι να ξέρεις το πότε και το γιατί το κάνεις αυτό.Ξερά οπως το θέτεις και την πρακτική που ακολουθούν αρκετοί, εγω προσωπικά διαφωνώ.π.χ πάω άνετα fold A-K αμα δεν είμαι sort stack, λίγο πριν το FT, ενω το βλέπω ως ευκαιρία doubleup ή εξόδου στα μεσσαία ή αρχικά στάδια ενός τουρνουά. Κάποιοι θέλουν να πηγαίνουν σε συνεχόμενες καταστάσεις 50-50 που δεν συμφωνώ και γενικά αποφεύγω εκτος εαν πρέπει. Παράθεση
Recommended Posts